Κεντρική Elite League Παπαδιονυσίου: «Το… γυρίσαμε και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο»

Παπαδιονυσίου: «Το… γυρίσαμε και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο»

Παπαδιονυσίου

Ο Χαρίλαος Τρικούπης επικράτησε εχθές του Ψυχικού και παρέμεινε σε πλεονεκτική θέση για τα πλέι οφ ανόδου της Α2. Ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Στάθης Παπαδιονυσίου, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ web radio. Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Στο παιχνίδι με το Ψυχικό: «Το Ψυχικό είναι απ’ τις πιο σοβαρές και έμπειρες ομάδες της Α2. Αυτό το απέδειξε και εχθές, γιατί τον τελευταία μήνα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και είχε σχεδόν 1 μήνα να παίξει. Αν κι εμείς είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Το ματς κρίθηκε στην άμυνα. Ήμασταν πιο «σκληροί» και συμπαγείς σε αυτόν τον τομέα, δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο και εν τέλει πήραμε τη νίκη».

Στο επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό (16/04): «Στην Α2 η έδρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, κάτι που βλέπω και απ’ τη δική μου ομάδα. Είναι μια κατηγορία έδρας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ερυθραία είναι φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα και έκανε και μεγάλη εντός έδρας νίκη με τον Τρίτωνα πριν λίγες μέρες. Δε θα είναι σαν το παιχνίδι στο Μεσολόγγι που κερδίσαμε σχετικά άνετα (σ.σ. 82-68). Περιμένουμε το Σάββατο ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι».

Στη φετινή χρονιά του Χαρίλαου Τρικούπη: «Στην αρχή τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε υπολογίσει. Η ομάδα «χτίστηκε» για να διεκδικήσει την άμεση επάνοδό της στην Α1. Φάνηκε να χάνεται και ο στόχος έστω της 2ης θέσης στην αρχή της χρονιάς, οπότε ήταν λίγο απογοητευτικά τα πράγματα στο ξεκίνημα. Καταφέραμε να «γυρίσουμε» την κατάσταση και πλέον μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου και στο ότι μπορούμε να καταφέρουμε τον στόχο μας».

Στο φετινό επίπεδο της Α2: «Το επίπεδο είναι καλύτερο, υπάρχουν περισσότερες καλές ομάδες. Κάθε ομάδα είναι πιο συγκροτημένη, έχει ένα χαρακτήρα. Αν εξαιρέσουμε τη Δάφνη και τον Οίακα που εξ αρχής δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, όλοι έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν «ζημιές» και ότι είναι ανταγωνιστικές. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί κάνει το επίπεδο πιο ανεβασμένο. Υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι πολύ αξιόλογες».

Στο τι βλέπει στα play-offs της Α2: «Είναι πολύ σημαντικό να μπει κάποια ομάδα στα play-offs με τις νίκες στο 1-1, γιατί είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει από 2-0, να κάνει δηλαδή 3 νίκες στη σειρά, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας. Όταν «κλείσουν» όλα τα ζευγάρια, αν όλες οι ομάδες των play-offs μπουν με το σκορ στο 1-1 θα έχουμε πολύ δυνατές «μάχες». Εμείς είμαστε αρκετά φορμαρισμένοι και πιστεύω μπορούμε να πάμε μέχρι το τέλος της διαδρομής, εφόσον δεν έχουμε και ατυχίες στην πορεία. Θα έδινα σ’ εμάς ένα ελαφρύ προβάδισμα, βάση αγωνιστικής κατάστασης».

Σ’ αυτό που του έμεινε απ’ το πέρασμά του απ’ τον Ολυμπιακό Β’: «Η διαχείριση της πίεσης. Μετά την περσινή χρονιά, το βασικότερο που «κουβαλάω» είναι η εμπειρία στη διαχείριση της πίεσης. Είτε είναι η 2η ομάδα του Ολυμπιακού, είτε η 1η, παραμένει Ολυμπιακός και η πίεση είναι δεδομένη. Όπου και να πηγαίναμε, όλες οι ομάδες μας έβλεπαν διαφορετικά. Έμαθα να διαχειρίζομαι αυτήν την πίεση και βλέπω και τη φετινή χρονιά ότι σε αυτό το κομμάτι είμαι πολύ διαφορετικός σε σχέση με την πίεση του πρωταθλητισμού. Ήταν μεγάλο «σχολείο» και έστω και σε μεγαλύτερη ηλικία πήρα πολλά πράγματα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…