Κεντρική Ηρακλής Παπαδάκης: «Ξεσκόνισε» την εποχή Διαμαντίδη για τον Ηρακλή

Παπαδάκης: «Ξεσκόνισε» την εποχή Διαμαντίδη για τον Ηρακλή

Ηρακλή Παπαδάκης

Από τα χέρια του Κώστα Παπαδάκη έφυγαν οι μισές ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Ηρακλή. Ο διεθνής γκαρντ είχε εννιά τελικές πάσες, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των επτά ασίστ που μοίρασε ως παίκτης της Λάρισας στο ματς της 18ης αγωνιστικής, του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό.

 

Οι εννιά ασίστ του Παπαδάκη αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον Ηρακλή αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των επτά που είχε ο Τόνι Ντάγκλας στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται παράλληλα για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των «κυανόλευκων» μετά την επάνοδο τους στην κατηγορία αφού είχαν από 12 πέρυσι ο Σκάιλερ Μπόουλιν και πρόπερσι ο Τζαμάλ Σούλερ σε ματς κόντρα στον Ιωνικό.

 

Από την επίδοση των εννιά ασίστ όμως που μοίρασε ο Παπαδάκης, προκύπτει κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση Έλληνα παίκτη του Ηρακλή από την εποχή του Δημήτρη Διαμαντίδη! Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 19 Μαίου 2004 για να βρούμε ανάλογη αφού τότε ο «3D» είχε επίσης εννιά ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

 

Η προηγούμενη, μεγαλύτερη από αυτή του Παπαδάκη επίδοση ήταν επίσης του Διαμαντίδη που είχε 11 ασίστ στις 21 Δεκεμβρίου 2002 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ηρακλή ανήκει στον Λευτέρη Κακιούση που είχε 13 ασίστ στις 5 Φεβρουαρίου 1994 κόντρα στη Δάφνη

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…