Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ: Δεν αντέχει τα ματς στον πόντο…

ΠΑΟΚ: Δεν αντέχει τα ματς στον πόντο…

ΠΑΟΚ

Το χθεσινό ντέρμπι ήταν το δεύτερο στα τελευταία πέντε χρόνια που κρίθηκε στον πόντο στο «Παλέ». Το προηγούμενο ήταν εκείνο της σεζόν 2017-18 στο οποίο είχε νικήσει ο ΠΑΟΚ Mateco με 66-65. Ήταν παράλληλα το έβδομο συνεχόμενο με γηπεδούχο τον Άρη που κρίθηκε με διαφορά μέχρι τεσσάρων πόντων.

Ο Δικέφαλος έχει μια οδυνηρή πρωτιά στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού συμμετείχε στα τρία από τα έξι παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο και τα έχασε όλα. Πριν το χθεσινό 77-76 στο Nick Galis Hall από τον Άρη, είχε ηττηθεί δύο φορές με διαφορά ενός πόντους από το Περιστέρι Vitabiotics εντός με 86-87 (με τρίποντο του Έρικ ΜακΚρι στην εκπνοή) και εκτός έδρας με 68-67 (με βολή του Δημήτρη Μωραίτη).

Ο ΠΑΟΚ Mateco βλέπει φέτος δηλαδή τη σκληρή πλευρά της ομορφιάς του μπάσκετ αφού με τον ίδιο τρόπο, με διαφορά δηλαδή ενός πόντου, στο περσινό Πρωτάθλημα μέτρησε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Κολοσσού H Hotels με 85-84 (με τρίποντο του Έλστον Τέρνερ) και του Ιωνικού με 84-83 (με τρίποντο του Μάλκολμ Γκρίφιν).

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έβαλε το όνομα της στη μικρή λίστα εκείνων που ηττήθηκαν φέτος παρότι στατιστικά –βάσει του ranking- ήταν καλύτερες των ομάδων που αντιμετώπισαν αφού είχε 84 έναντι του 75 του Άρη.

Αυτό το +9 την κατατάσσει μάλιστα στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας μαζί με τον Ιωνικό που είχε ηττηθεί από τον Ηρακλή στον πρώτο γύρο έχοντας 96 ranking έναντι 87 των νικητών. Ο μεγαλύτερος συντελεστής ηττημένου απέναντι στη νικητή είναι το +19 που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στον πρώτο γύρο (94-75).

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου με 72 κατοχές στο παιχνίδι, επίδοση στην οποία είχαν περιοριστεί ακόμη ο Κολοσσός H Hotels στη 2η και ο Απόλλων Oscar στην 8η αγωνιστική

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …