Κεντρική Elite League Πανερυθραϊκός: Είναι το κάτι διαφορετικό στην Α2

Πανερυθραϊκός: Είναι το κάτι διαφορετικό στην Α2

Πανερυρθαϊκός

Πορεία… πρωταθλητισμού διάγει ο Πανερυθραϊκός κατά τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών. Η ομάδα της Ερυθραίας επικράτησε με 64-57 επί του Χαρίλαου Τρικούπη, κάνοντας τη 10η νίκη του σε 12 ματς και ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις 3 στροφές πριν το τέλος.

Αυτό που έχει κάνει η ομάδα του κόουτς Χουχουλή είναι ασύλληπτο αν το σκεφτεί κανείς με βάσει τα πραγματικά δεδομένα. Μια ομάδα με κατά βάση νέα παιδιά και μόλις 3-4 έμπειρους παίκτες έχει «βάλει τα γυαλιά» σε ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ.

Από τις αρχές σχεδόν της σεζόν ο Πανερυθραϊκός παρουσίασε ένα πλάνο με πολλές φιλοδοξίες. Είναι κάτι πρωτοποριακό που αν συνεχίσει να πετυχαίνει θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Οι «κόκκινοι» έχουν έναν ολόκληρο κορμό αναπτυξιακών προγραμμάτων των μικρών ηλικιών, θέτοντας ως προοπτική τα παιδιά αργότερα να ωριμάσουν μέσα στην ανδρική ομάδα, όσο εκείνη θα είναι στο υψηλό επίπεδο σταθερά!

Το πλάνο αυτό φαίνεται να δουλεύει πολύ νωρίς. Αν συνεχιστεί μάλιστα, θα είναι η οδός διαφυγής για πολλά παιδιά που θα θέλουν να δουν το μπάσκετ ως στάση ζωής και αγωνιστικότητας. Θα δοθεί ένα μήνυμα ότι το χρήμα είναι απλά ένα εργαλείο και όχι ο αυτοσκοπός του αθλητισμού.

Α2 Ανδρών

Ο Πανερυθραϊκός έχει πετύχει ήδη…

Το αν θα μπει «σφήνα» στις θέσεις 2-5 που οδηγούν στα play off της Α2 θα φανεί. Αν δούμε όμως τι έχει κάνει σε αυτό το δεύτερο γύρο ο Πανερυθραϊκός θα μείνουμε άναυδοι. Αρχικά νίκησε τον Αμύντα στην έδρα του, αλλά και τον Κόροιβο εκτός έδρας. Στη συνέχεια έχασε στο τέλος και τις λεπτομέρειες από την τρομερή πρωταθλήτρια Καρδίτσα, ενώ φτάνουμε στην κομβική ημερομηνία 2/4 του 2022.

Τότε ο Πανερυθραϊκός υποδέχεται τον Τρίτωνα  στο «Στ. Καλαϊτζής». Η ομάδα του κόουτς Χουχουλή με το buzzer beater του Ηλία Μωραΐτη νικά 72-71 και πλέον βρίσκεται στα… ουράνια. Όμως τα μυαλά των νεαρών αθλητών δεν πήραν αέρα. Ίσα ίσα συνέχισαν τις επιτυχίες και έφτασαν μέχρι και τη μεγάλη νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη.

Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από το κράμα των παικτών. Δεν έχει μόνο νεαρούς ο Πανερυθραϊκός. Τόσο απόλυτος αρχηγός Καλλιανιώτης, όσο και ο πολύπειρος Γιαουρτόγλου είναι εκεί προκειμένου να δείξουν το δρόμο στους μικρότερους ηλικιακά. Κάνουν αυτό που χρειάζεται κάθε επιτυχημένη ομάδα. Στο πολύ σκληρό πρωτάθλημα της Α2 ανδρών η εμπειρία μιλάει, βγαίνει μπροστά και παίκτες υψηλής κλάσης διαπαιδαγωγούν τους νέους σε πορεία πρωταθλητισμού.

Όσο φιλόδοξη και πρωτοποριακή να είναι η προσπάθεια με το νέο αίμα πάντα χρειάζονται και οι… γκρίζοι κρόταφοι! Πολύ απλά γιατί είναι η καθοδηγητική δύναμη εντός και εκτός παρκέ. Άλλωστε πως θα γινόταν το ΑΠΌΛΥΤΟ τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη; Πέρα από το καλό μπάσκετ χρειάζεται και διαχείριση συναισθημάτων.

Ο μετρ της διαχείρισης Χουχουλής έχει πλέον το κλειδί με τα νέα παιδιά, ωστόσο λαμβάνει υπόψιν του και τους μεγάλους. Έτσι πετυχαίνουν οι ομάδες…

Πανερυρθαϊκός

Εν κατακλείδι:

Ο Πανερυθραϊκός έχει ήδη πετύχει! Αν συνεχίσει την πολύ καλή προσπάθεια θα μπορέσει να αποτελεί φάρο ελπίδας για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Η ομάδα της Ερυθραίας, άντεξε στα σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες που της έφερε ο πρώτος γύρος και αμέσως μετά έκανε μια ασύλληπτη πορεία πρωταθλητισμού δείχνοντας απαράμιλλη σταθερότητα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …