Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πανελλήνιο Εφήβων: ΔΕΚΑ – Παναθηναϊκός 66-58

Πανελλήνιο Εφήβων: ΔΕΚΑ – Παναθηναϊκός 66-58

ΔΕΚΑ εφήβων

Η Ακαδημία ΔΕΚΑ επικράτησε με 66-58 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της πρεμιέρας του δευτέρου ομίλου του 49ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που άρχισε σήμερα στο Ηράκλειο.

Το ματς που διεξήχθη στο κλειστό του Λίντο ήταν πραγματικό ντέρμπι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του. Μετά το αρχικό 7-0 για τη Δέκα, οι  δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, όταν η ΔΕΚΑ προηγήθηκε με 54-44.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, μειώνοντας σε 54-50 (33’) ωστόσο στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Νικολαΐδης ξέφυγαν με 64-53 με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη και πήραν την πολύτιμη νίκη με 66-58.

Δεκάλεπτα: 13-12, 32-30, 54-44, 66-58

Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης, Κατσαπρακάκης, Σκανδαλάκης

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Καπαγερόπουλος, Τζαμπαζλής 1, Τσιμερίκας Β. 2, Τσιμερίκας Α., Λιοτόπουλος 12, Ιωαννίδης 16(1), Πατρίκης, Παλαμίδας 2, Σαμοντούροβ 18, Καλατζής 5, Πούντος, Καρυώτης 10.

Παναθηναϊκός (Ποδαράς): Δήμου 6, Αβδάλας Γ. 8(2), Δημητρός 3(1), Ευαγγελίου, Κουτσονικόλας 5(1), Ξωξάκος 3(1), Γεωργιάδης, Ευσταθίου, Δεϊμέζης 13, Αβδάλας Ν. 17(3), Κατσαφούρος, Βασιλειάδης 2, Μπάλα-Καγιού 1, Ντολγκάν.

Για να διαβάσετε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Για να δείτε τον αγώνα πατήστε εδώ

Για να δείτε φωτογραφίες των αγώνων πατήστε εδώ

Δηλώσεις για το ΔΕΚΑ – Παναθηναϊκός:

Ιωσήφ Νικολαΐδης (προπονητής ΔΕΚΑ): «Ήταν το πρώτο παιχνίδι και θέλαμε τη νίκη. Τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους και πήραμε αυτό που θέλαμε. Τέλος καλό όλα καλά».

Χρήστος Καρυώτης (παίκτης ΔΕΚΑ): «Ξεκινήσαμε λίγο νωχελικά αλλά στην πορεία βρήκαμε τον καλό μας εαυτό. Βρήκαμε κάποιο ρυθμό στην επίθεση και πήγε αρκετά καλά το ματς. Με τέτοιους αντιπάλους η νίκη μετράει πολύ».

Δημήτρης Ποδαράς (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δε θέλω να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι, μόνο ότι κάποιοι βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Συνεχίζουμε με στόχο τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για τη συνέχεια του τουρνουά».

Νεοκλής Αβδάλας (παίκτης Παναθηναϊκού): «Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα με ένα πολύ καλό ρόστερ. Κάναμε το καλύτερο δυνατό αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Αύριο είναι μια νέα μέρα και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…