Κεντρική Basket League Άρης Οπαδός του Άρη τιμωρήθηκε σε 16 μήνες με αναστολή

Οπαδός του Άρη τιμωρήθηκε σε 16 μήνες με αναστολή

Aris Paok e1650569680261 jpg

Στη δικογραφία αναγραφόταν ότι ο κατηγορούμενος οπαδός προπηλάκισε κόσμο της φιλοξενούμενης ομάδας, στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε ο 38χρονος οπαδός που συνελήφθη την Μ. Τετάρτη, μετά τη λήξη του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο. Επιπλέον, του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 300 ημερήσιων μονάδων (προς 3 ευρώ, η καθεμία).

Η δικογραφία του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης απέδιδε στον κατηγορούμενο ότι προπηλάκισε υποστηρικτές της φιλοξενούμενης ομάδας. Οι οποίοι  βρίσκονταν με διαπιστεύσεις στις κερκίδες του γηπέδου, φέροντας – επιπλέον- πάνω του έναν αναδιπλούμενο σουγιά. Επίσης γράφτηκε ότι εισήλθε στο κλειστό γυμναστήριο χωρίς να είναι εφοδιασμένος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Ως επί το πλείστον παραβίασε τα  προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Το Δικαστήριοτον έκρινε ένοχο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών και για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε αθλητικούς χώρους (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου).

Επίσης, του επιβλήθηκε το μέτρο της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων της ομάδας του (σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο) για 2 χρόνια. Την ημέρα δηλαδή που ο Άρης θα αγωνίζεται, ο τιμωρημένος θα πρέπει να δίνει «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η συγκεκριμένη ποινή είναι άμεσα εκτελεστή.

Ο ίδιος, στην απολογία του, αναφερόμενος στο σουγιά, είπε ότι τον βρήκε στο έδαφος εντός των κερκίδων. Από εκεί τον μάζεψε, ενώ δεν αποκάλυψε με ποιον τρόπο μπήκε στο κλειστό γήπεδο, με δεδομένη την υποχρέωση που έχει κάθε θεατής να φέρει έγκυρο πιστοποιητικό κατά της Covid-19. Για το λόγο αυτό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο τόσο στον ίδιο όσο και στην γηπεδούχο ομάδα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…