Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μονακό 72-96: Την άφησε να βρει ρυθμό και το πλήρωσε…

Ολυμπιακός – Μονακό 72-96: Την άφησε να βρει ρυθμό και το πλήρωσε…

Ολυμπιακός Euroleague

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στην έδρα του καθώς ηττήθηκε από τη Μονακό στο ΣΕΦ με σκορ 72-96. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στη Γαλλία όπου θα δοθούν τουλάχιστον  2 ματς.

Ήταν μόλις η 2η φετινή ήττα των Πειραιωτών εντός έδρας. Από τους Γάλλους ξεχώρισε ο Τζέιμς με 23 πόντους. Για τους «ερυθρόλευκους» πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοφ με 14 πόντους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε για το αρχικό του σχήμα τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Από την άλλη ο Σάσα Ομπράντοβιτς ξεκίνησε το ματς με τους Τζέιμς, Ουατάρα, Βέστερμαν, Τόμας και Μοτεγιούνας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και σχετικά άστοχα και αυτό το παιχνίδι, όπως και στο πρώτο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Φαλ να είναι πύργος και στις δυο μεριές του παρκέ, ενώ και οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ ξεκίνησαν σε πολύ καλή κατάσταση.

Με το χρονόμετρο να γράφει 5:17 για τη λήξη της περιόδου ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το 11-4 για τους γηπεδούχους. Η Μονακό κατάφερε να αντιδράσει, με τον Μπέικον να κάνει το 16-10 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το ματς ξεκίνησε με διαδοχικά τρίποντα των Μπέικον και Σλούκα οι οποίοι διαμόρφωσαν το 19-13. Στη συνέχεια η Μονακό κατάφερε να αντιδράσει. Έσφιξε την άμυνά της , ενώ ταυτόχρονα το σχήμα με τα τρία γκαρντ Σλούκα, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ δε μπόρεσε να δώσει σκορ στον Ολυμπιακό.

Αρχικά ο Άντζουτσιτς με τρίποντο έκανε το 21-18 περίπου 7′ πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια ο Ντότα Χολ με τρομερό κάρφωμα έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 21-22 περίπου 6′ πριν το ημίχρονο. Σαν να μην έφτανε αυτό οι Ουατάρα και Χολ έκαναν το 21-28.

Εξαιρετική δουλειά στην άμυνα από τους Γάλλους  που σε 6 αγωνιστικά λεπτά δέχτηκαν μόλις 5 πόντους, ενώ από την άλλη σημείωσαν 20. Ο Ολυμπιακός  βρήκε σκορ μετά από πολύ ώρα με δυο ελεύθερες βολές του Γουόκαπ. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έδωσε νέα πνοή και ο Ολυμπιακός μείωσε 41” πριν το ημίχρονο με 5 πόντους του Ντόρσεϊ που έκανε το 28-37.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 28-40 με τρίποντο από τον εξαιρετικό Ντανίλο Άντζουσιτς. Ο Ολυμπιακός άφησε να πάρει ρυθμό η Μονακό και η γαλλική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, κλείνοντας το ημίχρονο με 12 πόντους διαφορά υπέρ της.

Συνέχισε χωρίς ενέργεια ο Ολυμπιακός – Πολύ εύστοχη και θριαμβεύτρια η Μονακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Ντόρσεϊ και Γουίλ Τόμας να διαμορφώνουν το 31-44. Με το χρονόμετρο να γράφει 8:15” ο Ολυμπιακός μειώνει στους 10 με τρίποντο του Γουόκαπ. Ο Τζέιμς «μαχαιρώνει» τους  Πειραιώτες μέσα στο ΣΕΦ με μεγάλο τρίποντο για το 34-52.

Ήδη η γαλλική ομάδα έχει κάνει τρομερή δουλειά στην άμυνα καθώς δέχεται μόλις 6 πόντους, ενώ σημειώνει 12 στην τρίτη περίοδο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αντιδράσει, ωστόσο οι Μοναγάσκοι είχαν λύσεις για όλα. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 51-69.

Στην τελική ευθεία δεν άλλαξε η εικόνα για τις δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός όσο κι αν προσπαθούσε έμοιαζε κολλημένος επιθετικά και χωρίς λύσεις αμυντικά.

Από την άλλη η Μονακό έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ και βάζοντας μεγάλα σουτ έκανε τη «δουλειά της». Τελικό σκορ στο Φάληρο ήταν το 72-96.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 28-4, 51-69, 72-96.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…