Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Λάρισα: Τι λένε οι αριθμοί;

Ολυμπιακός – Λάρισα: Τι λένε οι αριθμοί;

Olympiakos Larisa kentriki ebasket jpg

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πέσει η αυλαία του προγράμματος του Σαββάτου (16/4, 20:00) για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Basket League όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λάρισα. Αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» σε έξι μέρες για το Πρωτάθλημα μετά από εκείνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Προμηθέα και το τελευταίο πριν τη σειρά αγώνων των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Μονακό.

Η Λάρισα προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Mateco που ήταν πέμπτη συνεχόμενη της, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο και το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της στην τριετή διαδρομή της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Συνολικά η θεσσαλική ομάδα μετράει οχτώ νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια της στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 9-1 στο ΣΕΦ εκεί όπου άλλωστε γνώρισε και τη μοναδική ως τώρα ήττα του στη φετινή Stoiximan Basket League. Ήταν στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και από τότε μετράει έξι συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος και 13 συνολικά.

Η Λάρισα μέσα από την εντυπωσιακή πορεία των τελευταίων τεσσάρων μηνών, μετρούν και τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Ήταν εκείνες επί του Λαυρίου Megabolt (77-91), του Ηρακλή (85-90) και του Περιστερίου Vitabiotics (71-77). Με αυτές έφτασε πλέον σε ρεκόρ 5-4 ως φιλοξενούμενη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Στο ματς του πρώτου γύρου εξαντλείται η ιστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λάρισα στις 6 Δεκεμβρίου επικρατώντας με 101-70. Έπειτα από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (35-42), οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στην τρίτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας έκαναν επιμέρους σκορ 35-18 και έφτασαν με άνεση στην επικράτηση.

Για τον Ολυμπιακό στο ματς της 9ης αγωνιστικής είχαν ξεχωρίσει οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (20π, 5/6τρ.) και Σάσα Βεζένκοφ (17π, 3/4δ, 3/4τρ.). Από την άλλη πλευρά ο Ντεβόντε Γκριν (20π, 4/9τρ., 8ρ.) και ο Τζέιλεν Χάντσον (16π.) ήταν οι καλύτεροι της Λάρισας.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Olympiakos Larisa Stats

Ολυμπιακός

 

MILESTONES

* Δύο ασίστ χωρίζουν τόσο τον Γιώργο Πρίντεζη όσο και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη από τις 400 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε διψήφιο ranking στα πέντε τελευταία και συνολικά στα 17 από τα 18 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε μείνει στο 9 στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή.

* Έξι συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο έφτασε ο Κώστας Σλούκας.

* Στα εννιά παιχνίδια έφτασε το σερί του Τόμας Ουόκαπ με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος μεταξύ των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League σε πόντους, ασίστ, δίποντα, τρίποντα, κλεψίματα και ranking.

– Οι «ερυθρόλευκοι» με 37,7 ριμπάουντ είναι στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας.

Λάρισα

MILESTONE

* Έτοιμος για να φτάσει τα 500 ριμπάουντ στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League είναι ο Ουσμάν Κρουμπάλι. Ο Αμερικανός έχει 496 σε 76 αγώνες (6,52 μέσος όρος).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τζέιλεν Χάντσον είχε 10+ πόντους και 5+ ριμπάουντ στα εννιά τελευταία παιχνίδια της Λάρισας.

* Ο Στέφαν Μούντι είχε 11+ πόντους και 3+ ασίστ σε καθένα από τα 10 παιχνίδια που έκανε ως τώρα με τη θεσσαλική ομάδα.

* Ο Ντεβόντε Γκριν είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα έξι τελευταία παιχνίδια της Λάρισας.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η θεσσαλική ομάδα ανανεώνει 12,3 επιθέσεις της με ριμπάουντ ανά αγώνα, έχοντας τον μεγαλύτερο μέσο όρο μεταξύ των 13 ομάδων της κατηγορίας.

– Η Λάρισα κάνει τα περισσότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας μέσο όρο 16,4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…