Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Ο Γκρέι στο Top10 των ξένων «τρίποντων»

Ο Γκρέι στο Top10 των ξένων «τρίποντων»

basket league

Μια μεγάλη ανατροπής έκανε ο Απόλλων Πάτρας κόντρα στο περιστέρι και πήρε την νίκη με 74-72 σε ένα παιχνίδι πραγματικό θρίλερ. O Στίβεν Γκρέι έφυγε από το παρκέ του κλειστού του Απόλλωνα με ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ο Αμερικανός μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα.

Δείτε αναλυτικά:

Παρότι αυτό δεν συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα του, ο Στίβεν Γκρέι έφυγε από το παρκέ του κλειστού του Απόλλωνα με ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ο Αμερικανός μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

Ο Γκρέι είχε σήμερα 2/5 τρίποντα και έφτασε τα 225 για να ξεπεράσει τον Κίκι Κλαρκ που είχε 224 και να βρεθεί στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας. Ο γκαρντ του Περιστερίου Vitabiotics ξεπερνά τον πρώην παίκτη των «κυανοκίτρινων» -και των Αιγάλεω, Άρη, Προμηθέα- οριακά στον μέσο όρο αφού αμφότεροι έχουν από 109 παιχνίδι στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Στίβεν Γκρέι σε αυτά τα 109 παιχνίδια που έκανε στη Stoiximan Basket League μέτρησε 225/576 τρίποντα (39,06%) ενώ ο Κίκι Κλαρκ είχε 224/552 (40,57%).

Ακόμη μέσα από το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Oscar, ο Γκρέι έγινε ο 8ος πασέρ του Περιστερίου Vitabiotics στη Stoiximan Basket League. Είχε τρεις ασίστ και φτάνοντας τις 173 ξεπέρασε τον Αλέξανδρο Πέτρουλα που είχε 170 ασίστ, παίζοντας για τους «κυανοκίτρινους» στη σεζόν 1999-2000 και στην τριετία 2010-13.

Ακόμη για το Περιστέρι Vitabiotics…

*Μέσα από τη 225η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Χρήστος Σαλούστρος ξεπέρασε τους 1.300 πόντους καριέρας.

*Ο Τόμας Γκιέλο σημείωσε την ένατη μηδενική επίδοση εύστοχων διπόντων του φετινού Πρωταθλήματος, με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες. Είχε 0/5 ισοφαρίζοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Κασελάκης: «Πρέπει να απολαύσουμε το Final 4 και να παίξουμε σκληρά»

Στη σημασία της πρόκρισης του Περιστεριού στο Final Fur του BCL αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Κασε…