Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Ο Δίπλαρος στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ του Απόλλωνα

Ο Δίπλαρος στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ του Απόλλωνα

Diplaros jpg

Μια μεγάλη ανατροπής έκανε ο Απόλλων Πάτρας κόντρα στο Περιστέρι και πήρε την νίκη με 74-72 σε ένα παιχνίδι πραγματικό θρίλερ.

Ο Νίκος Δίπλαρος  στην χθεσινή αναμέτρηση είχε μία «γεμάτη» στατιστική (7π, 4ρ, 5ασ, 2κλ, 0λ.). Παράλληλα όμως κατάφερε να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ομάδας της Πάτρας.

Δείτε αναλυτικά:

Στα σχεδόν 18 λεπτά (17:55) που έμεινε στο παρκέ στο παιχνίδι του Απόλλωνα Oscar με το Περιστέρι Vitabiotics, ο Νίκος Δίπλαρος είχε μία «γεμάτη» στατιστική (7π, 4ρ, 5ασ, 2κλ, 0λ.). Παράλληλα όμως κατάφερε να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ομάδας της Πάτρας.

Ο διεθνής γκαρντ που επέστρεψε σε διψήφια επίδοση ranking (15) έπειτα από πέντε αγώνες, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 95 σε 19 αγώνες (5 μέσος όρος) και με αυτές έκανε… τριπλή προσπέρασε για να ανέβει στην 5η θέση της ιστορικής λίστας του Απόλλωνα Oscar. Ο Δίπλαρος ξεπέρασε σήμερα τον Γιάννη Γεωργαλλή που είχε 91 ασίστ στην τριετία 2003-06 και τη σεζόν 2014-15 αλλά και τους Κέβιν Γκάλογουεϊ και Δημήτρη Βεργίνη που είχαν από 93 ασίστ.

Παράλληλα, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στον σημερινό αγώνα ο Νίκος Δίπλαρος ξεπέρασε τις 200 σε 86 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Έχει πλέον 201 με μέσο όρο 2,33.
Κατά τα άλλα για τον Απόλλωνα Πάτρας Oscar…

*Ο Τζέρελ Σίμονς σημείωσε τους πέντε τελευταίους πόντους του Απόλλωνα Oscar και τελείωσε το παιχνίδι με 20 όπως ακριβώς και το προηγούμενο κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Ο Αμερικανός παράλληλα όμως σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τις επτά ασίστ που μοίρασε, αφού είχε έξι κόντρα στην ομάδα της λαυρεωτικής. Ο Σίμονς έγινε ο δεύτερος παίκτης του Απόλλωνα Oscar στο φετινό Πρωτάθλημα με επιδόσεις 20+ πόντων και 7+ ασίστ, μετά το double-double (24+10) του Νίκου Δίπλαρου στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό.

*Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είχε εννιά πόντους και επτά ασίστ. Με τους εννιά πόντους του έγινε ο 39ος στην ιστορία του Απόλλωνα Oscar που έφτασε τους 300 και με τα επτά ριμπάουντ του έγινε ο 51ος στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας που έφτασε τα 100.

Ο διεθνής σέντερ παράλληλα με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 200 σε 115 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…