Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα, «σκαρφάλωσε» στο 8% τον Μάρτιο

Νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα, «σκαρφάλωσε» στο 8% τον Μάρτιο

Εκτός παρκέ

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 8%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε «πρωταθλήτρια» χώρα είναι η Λιθουανία με 15,6% και ακολουθούν η Εσθονία (14,8%, η Ολλανδία (11,9%) και η Λετονία (11,2%), όπως αναφέρει το Dnews.gr.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα μας σκαρφάλωσε στο 8% τον προηγούμενο μήνα έναντι 6,3% τον Φεβρουάριο του 2022 και -2% τον Μάρτιο του 2021.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο υπολογισμού, είχαν δείξει για τον Φεβρουάριο ετήσιο πληθωρισμό 7,2% έναντι 6,3% της Eurostat.

Στο 7,5% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, από 5,9% τον Φεβρουάριο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.

Η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (44,7%, έναντι 32,0% τον Φεβρουάριο), όπως προκύπτει και από το πάνω διάγραμμα, και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (5,0%, έναντι 4,2%), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,4%, έναντι 3,1%) και υπηρεσίες (2,7%, σε σύγκριση με 2,5%).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…