Κεντρική NBA NBA: Στα playoff Νετς και Τίμπεργουλβς
NBA

NBA: Στα playoff Νετς και Τίμπεργουλβς

NBA

Γνωστές έγιναν δύο ακόμα ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στα φετινά playoff στον μαγικό κόσμο του NBA. Με τον Καϊρί Ίρβινγκ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, πετυχαίνοντας 34 πόντους οι Νετς έκαμψαν δύσκολα με 115-108 τη σθεναρή αντίσταση των Καβαλίερς. Από την πλευρά τους, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχοντας σε τρομερή βραδιά τους Άντονι Έντουαρντς και Άντζελο Ράσελ νίκησαν 109-104 τους Κλίπερς

Νετς- Καβαλίερς 115-108

Η αναμέτρηση προμηνυόταν αμφίρροπη και αυτό φάνηκε και εντός παρκέ. Οι Νετς με μια εντυπωσιακά πρώτη περίοδο προηγήθηκαν με 20 πόντους (40-20) βάζοντας γερές βάσεις νίκης. Οι Καβαλίερς προσπάθησαν να αντιδράσουν στη δεύτερη περίοδο αλλά το  μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 14 (57-43). Η ομάδα του Στιβ Νας με τους Ίρβινγκ και Ντουράντ να ξεδιπλώσουν τις ηγετικές τους ικανότητες διατηρούσε διψήφια διαφορά. Ο Ντάριους Γκάρλαντ ήταν συγκλονιστικό με 34 πόντους έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Μόμπλεϊ, Λοβ και Μάρκανεν. Αυτό ωστόσο δεν ήταν ικανό για να αποφευχθεί η ήττα.

Για τους νικητές, πολύ σημαντική ήταν η συμβολή σε άμυνα και επίθεση του Ντράμοντ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους. Παράλληλα, οι Μπρους Μπράουν και Νίκολας Κλάξτον προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, σημειώνοντας 18 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Πλέον οι Νετς, θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας στα playoffs της Ανατολής τους Μπόστον Σέλτικς. Το έργο της ομάδας του Στιβ Νας αναμένεται δύσκολο καθώς η ομάδα της Βοστώνης αποδίδει εξαιρετικό μπάσκετ τον τελευταίο καιρό.

Ωστόσο, έχοντας στις τάξεις τους σπουδαίες παίκτες, όπως οι Κέβιν Ντουράντ και Καϊρί Ίρβινγκ μπορούν να προκριθούν στα ημιτελικά της Ανατολής. Εκεί θα τους περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μιλγουόκι Μπακς – Σικάγο Μπουλς. Οι Καβαλίερς θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ατλάντα Χοκς – Σάρλοτ Χόρνετς. Στη συνέχεια περιμένουν οι Μαϊάμι Χιτ.

Τίμπεργουλβς – Κλίπερς 109-104

Έντουαρντς και Ράσελ πήραν από το χέρι τους Τίμπεργουλβς και τους οδήγησαν στα playoff. Το εμπόδιο των Κλίπερς ήταν υψηλής δυσκολίας. Ωστόσο, οι Τίμπεργουλβς έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν σε μια σπουδαία πρόκριση. Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Στην πρώτη περίοδο, οι Κλίπερς με μπροστάρη τον Πολ Τζορτζ ήταν κυρίαρχη και το τέλος αυτής την βρήκε να προηγείται με έξι πόντους (26-20). Το σκηνικό του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο με τους Τίμπεργουλβς να ανεβάζουν στροφές. Η λήξη του πρώτο ημιχρόνου βρήκε την ομάδα της Μινεσότα να προηγείται με βραχεία κεφαλή (53-51).

edwards

Οι Κλίπερς πήραν εκ νέου τα ηνία του παιχνιδιού στη Τρίτη περίοδο, η ολοκλήρωση της οποίας τους βρήκε στο +6 (84-78). Οι Τίμπεργουλβς ωστόσο την κρίσιμη ώρα έδειξαν μέταλλο νικητή και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Έντουαρντ και Ράσελ έφτασαν σε μια τεράστια νίκη. Το νπλακ- άουτ, το οποίο υπέστησαν από τα μισά της τέταρτης περιόδου και μετά οι Κλίπερς, κόστισε ακριβά.

Η Μινεσότα βάζει πλέον πλώρη για σειρά αγώνων απέναντι στους Γκρίζλις, οι οποίοι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Από την πλευρά τους, οι Κλίπερς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προκριθούν στα playoff εάν κερδίσουν τον νικητή του Πέλικανς- Σπερς.

Δείτε τα highlights των αναμετρήσεων:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…