Κεντρική NBA NBA: Οι Σέλτικς «σκούπισαν» τους Νετς [vid]
NBA

NBA: Οι Σέλτικς «σκούπισαν» τους Νετς [vid]

NBA

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δράση στον μαγικό κόσμο του NBA. Τα ξημερώμτα οι Σέλτικς με ηγέτη τον Τέιτουμ επιβλήθηκαν 116-112 των Νετς και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς της Ανατολής. Την ίδια ώρα, οι Τορόντο Ράπτορς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σιακάμ άλωσαν την Φιλαδέλφεια και επέστρεψαν για τα καλά τη σειρά. Οι Μάβερικς με τον Λούκα Ντόνσιτς να είναι ασταμάτητος, νίκησαν τους Τζαζ και έκαναν το 3-2 στη σειρά.

Νετς – Σέλτικς 112-116

Αποφασισμένοι να φτάσουν μακριά τη φετινή σεζόν του NBA είναι οι Μπόστον Σέλτικς. Με τον Τέιτουμ να συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, σημειώνοντας 29 πόντους νίκησαν 116-112 τους Νετς μέσα στο Μπρούκλιν. Έτσι «σκούπισαν» το σύνολο των Κέβιν Ντουράντ και Κάιρί Ίρβινγκ και θα αντιμετωπίσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους Μπακς στα ημιτελικά της Ανατολής.

Οι Σέλτικς είχαν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το προβάδισμα στο σκορ. Οι Νετς κατόρθωσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο μειώνοντας ακόμα και στον πόντο (108-109). Ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία οι Σέλτικς ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση για τους ημιτελικούς της Ανατολής. Ο Κέβιν Ντουράντ ηγήθηκε της επίθεσης των Νετς σημειώνοντας 39 πόντους.

Φιλαδέλφεια Σίξερς – Τορόντο Ράπτορς 88-103

Δείχνοντας μέταλλο νικητή, οι Τορόντο Ράπτορς άλωσαν τη Φιλαδέλφεια με 103-88 και παραμείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης στους ημιτελικούς της Ανατολικής περιφέρειας του NBA, μειώνοντας σε 3-2. Με κορυφαίο τον Πασκάλ Σιακάμ, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, οι Ράπτορς διέψευσαν όσους βιάστηκαν να τους ξεγράψουν. Πάρα την απουσία του Φαν Βλιτ και το ότι ο Μπαρνς παίζει με .. ένα ποδί, οι Ράπτορς δεν πτοήθηκαν. Για τους ηττημένους Σίξερς, ξεχώρισε με την απόδοσή του ο Τζοέλ Εμπίντ με 20 πόντους.

siakam

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Τορόντο. Οι Ράπτορς θα επιδιώξουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα για να κάνουν το 3-3 και να στείλουν τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι. Καμία ομάδα μέχρι στιγμής στην ιστορία του NBA δεν έχει επιστρέψει από 0-3 στα playoff. Οι Σίξερς καλούνται να αντιδράσουν μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες και να τελειώσουν τη σειρά στο Τορόντο.

Ντάλας Μάβερικς – Γιούτα Τζαζ 102-77

Με τον Λούκα Ντόνσιτς να σημειώνει 33 πόντους οι Μάβερικς διέλυσαν με 102-77 τους Τζαζ και πλέον προηγούνται 3-2 στη σειρά. Οι Τζαζ δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, ενώ είδαν τον Μίτσελ να αποχωρεί τραυματίας στην τέταρτη περίοδο.

doncic 1

Οι Μάβερικς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης της Δυτικής περιφέρειας του NBA. Με εξαίρεση το πρώτο δωδεκάλεπτο, στο οποίο οι Τζαζ ήταν κοντά στο σκορ, οι «Μάβς» δεν δυσκολεύτηκαν. Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο στο +26 (81-55). Οι Τζαζ ήταν εξαιρετικά άστοχοι πίσω από τα 6,75μ. Είχαν μόλις 3 εύστοχα τρίποντα σε 30 συνολικά προσπάθειες, επίδοση, η οποία είναι η χειρότερή τους για φέτος. Ο Ντόνισιτς έκανε ο,τι ήθελε στην επίθεση, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Μπράνσον, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους. Κλάρκσον και Γκομπέρτ ήταν οι μόνοι διασωθέντες για τους Τζαζ, οι οποίοι καλούνται πάση θυσία να στείλουν τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…