Κεντρική Γυναίκες Νάτσκου στο ebasket: «Η τακτική σου δίνει πρόκριση αλλά το πάθος και η ψυχή δίνουν τον τίτλο»

Νάτσκου στο ebasket: «Η τακτική σου δίνει πρόκριση αλλά το πάθος και η ψυχή δίνουν τον τίτλο»

Νάτσκου

Η Ευαγγελία Νάτσκου διανύει την πρώτη της σεζόν στην Α1 γυναικών. Αγωνίζεται με τη φανέλα της Ελευθερίας Μοσχάτου, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Είναι μια γκαρντ που διανύει τα πρώτα βήματα της μπασκετικής της ωριμότητας. Το ταλέντο της ξεχώρισε από νωρίς γιαυτό και ήρθε η πρόταση από την ομάδα του Μοσχάτου. Παραμένει στο παρκέ για πάνω από 12 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έχει ήδη καταγράψει 15 συμμετοχές.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή στις επιτυχίες της Ελευθερίας Μοασχάτου. Η ομάδα του κόουτς Δεσποτάκη, έχει προκριθεί στο Final 4 των Χανίων, ενώ έφτασε μέχρι και την 1η φάση των πλέι οφ, έχοντας ρεκόρ 6 νίκες και 10 ήττες.

Η Ευαγγελία Νάτσκου κλήθηκε να μας σχολιάσει σε μια μίνι συνέντευξη τόσο την πορεία της ομάδας της, όσο και την πρώτη της σεζόν στην Α1 Γυναικών. Ακόμα μίλησε και για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα διεξαχθεί στα Χανιά μεταξύ 8 και 10 Απριλίου.

 

natskou6 e1648899701950

Αρχικά θα ήθελα να κάνεις ένα  σχόλιο για τη σεζόν της Ελευθερίας Μοσχάτου. Προκριθήκατε τόσο στα play off όσο και στο Final 4 του Κυπέλλου. Κατά την Ευαγγελία Νάτσκου πιάστηκαν οι στόχοι;

«Αδιαμφισβήτητα, τόσο η πρόκριση στα play off όσο και στο Final 4 κυπέλλου αποτελούν σηµαντικά επιτεύγματα για την Ελευθερία Μοσχάτου, κατ’ επέκταση και για εµένα. Δεδοµένου των αλλαγών και των τραυµατισµών που βιώσαµε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αναλογικά µε την πορεία που έχουµε σηµειώσει µέχρι στιγµής, η Ελευθερία απέδειξε ότι αποτελεί µια οµάδα µε θέληση, µια οµάδα «γροθια», ικανή για πολλά».

Κόντρα στον ΟΑ Χανίων η Ελευθερία το πάλεψε πολύ. Τί πιστεύεις ότι έκρινε το παιχνίδι;

«Ήταν ένας αγώνας που τα δώσαµε όλα, το παλέψαµε µέχρι το τέλος. Γνωρίζαµε εξ αρχής ότι θα αποτελέσει δύσκολο έργο η πρόκριση µας στην 4αδα καθώς τα Χανιά είχαν προβάδισµα 2-0 απέναντι µας. Ίσως να ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι, αν δεν το έκριναν οι λεπτοµέρειες. Παρόλα αυτά, αξίζουν συγχαρητήρια στην αντίπαλη οµάδα, ήταν ένας αγώνας υψηλού ανταγωνισµού».

Όπως τονίζει η Ευαγγελία Νάτσκου σε έναν ημιτελικό όλα γίνονται. Έτσι αναμένονται δυο συναρπαστικά παιχνίδια τόσο στον ημιτελικό των «αιωνίων» αντίπαλων, όσο και στον αντίστοιχο μεταξύ της ομάδας της κι εκείνης των Χανίων. 

Θα αντιµετωπίσετε την ίδια οµάδα µια βδοµάδα αργότερα στον ηµιτελικό Κυπέλλου. Ποια είναι η διαφορά των δυο αγώνων;

«Αναρωτιέµαι αν υπάρχει κάποια οµοιότητα µεταξύ των δυο αυτών αγώνων! Πραγµατικά, τα δεδοµένα παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικά. Είναι ένας και µοναδικός αγώνας, κι οι δυο οµάδες παίζουµε στα ίσα. Τα Χανιά έχουν φυσικά το πλεονέκτηµα της έδρας µιας και διεξάγεται στο νησί τους η διοργάνωση, όµως θα προσπαθήσουµε να το αντιστρέψουµε αυτό, καθώς αρκέτες φορές η έδρα αποτελεί ένα επιπρόσθετο βάρος».

 Στον ηµιτελικό Κυπέλλου, ποιο κατά την άποψή σου θα είναι το κλειδί που θα σας έδινε την πρόκριση στον τελικό;

«Η συγκεκριµένη διοργάνωση είναι µια γιορτή για το μπάσκετ γυναικών! Το κλειδί λοιπόν για εµένα είναι πρώτα το αγωνιστικό πάθος και ύστερα η ευχαρίστηση των τελικών αυτών. Οι τακτικές και τα πλάνα σε οδηγούν σε αυτούς τους τελικούς, η ψυχή όµως είναι αυτή που συµβάλλει στην κατάκτηση τους».

Θα ρίσκαρες κάποια πρόβλεψη όσον αφορά τον έτερο ηµιτελικό Κυπέλλου µεταξύ Ολυµπιακού και Παναθηναϊκού;

«Όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι ένας µόνο αγώνας για την πρόκριση κάθε οµάδα θα δώσει τα πάντα µέσα στις τέσσερις γραµµές. Πόσο µάλλον όταν αυτός ο ηµιτελικός είναι ντέρµπι «αιωνίων». Ο Ολυµπιακός µε βάση την τελευταία του εικόνα φαίνεται να κυριαρχεί, αλλά γιατί να µην υπάρξουν εκπλήξεις;»

natskou1 e1648900056893
Η Ευαγγελία Νάτσκου κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου

«Είμαι ευγνώμων στην Ελευθερία Μοσχάτου – Ήρθα να υποστηρίξω το ρόλο που μου ανατέθηκε και εν καιρώ πρόσθεσα δικές μου πινελιές»

Δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε την Ευαγγελία Νάτσκου για την μετάβασή της από την Α2 στην Α1 εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών. Όπως τονίζει η ίδια, η διαφορά των δυο κατηγοριών είναι μεγάλη, τόσο ως προς την οργάνωση των ομάδων, όσο και ως προς το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται.

Η Νάτσκου έχει επιτύχει κάτι σημαντικό σε τόσο νεαρή ηλικία. Η νεαρή γκαρντ έχει αντίληψη στην αμυντική, την επιθετική λειτουργία αλλά και την οργάνωση της ομάδας και φροντίζει να εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό που μένει στο παρκέ. Η μετάβαση από την Α1 στην Α2 δεν ήταν κάτι εύκολο. Ωστόσο στην Ελευθερία Μοσχάτσου βρήκε εκείνο το περιβάλλον που της έδωσε το ρόλο που πρέπει για να ενταχθεί σωστά στους ρυθμούς της πρώτης τη τάξη κατηγορίας μπάσκετ γυναικών.

 Είσαι µόλις 19 ετών και ήρθες από την Α2. Καταρχάς ποια είναι η διαφορά των δυο κατηγοριών; Βρήκες στην Ελευθερία Μοσχάτου αυτό που περίµενες και που ήθελες για µετάβασή σου στην Α1;

«Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάµεσα στις δυο κατηγορίες, όσον αφορά αφενός την οργάνωση των οµάδων αλλά και στο επίπεδο. Το πρωτάθληµα της Α1 παρουσιάζεται πολύ πιο απαιτητικό, επικρατούν άλλοι ρυθµοί σε αυτό και γενικότερα ο ανταγωνισµός ειναι µεγάλος. Είµαι ευγνώµων που η Ελευθερία Μοσχατου πίστεψε σε εµένα και µου έδωσε την ευκαιρία αυτή στην Α1, ελπίζω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους τελικώς».

 

natskou5 e1648901123255
Η Ευαγγελία Νάτσκου οργανώνει επίθεση για την Ελευθερία Μοσχάτου

Πιστεύεις ότι είναι µια καλή σεζόν για εσένα; Θεωρείς ότι ακολούθησες το πλάνο; Βοήθησες; Είναι κάτι που σου έλειψε και θα µπορούσες να είχες κάνει;

«Όντας πρώτη µου ουσιαστική χρονιά στην Α1, θα χαρακτήριζα την σεζόν αυτή σαν ένα µεγάλο µάθηµα για εµένα. Αποτελεί γερο θεµέλιο για την µετέπειτα πορεία µου. Όσον αφορά το πλάνο και αν συνέβαλα σε αυτό, κύριος µου στόχος για τη σεζόν αυτή ήταν η υποστήριξη του ρόλου που µου δόθηκε, στον οποίο εν καιρώ ενέταξα και τη δικιά µου πινελιά.

Κλείνοντας, ενώ βρισκόµαστε στην τελική ευθεία αυτής της χρονιάς έχοντας µπροστά µας τοσο το Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας όσο και τα Play off, εύχοµαι καλή επιτυχία σε όλες τις οµάδες και αµέριστη υγεία για όλη τη συνέχεια».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…