Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: «Παίξαμε συγκεντρωμένη και καλή άμυνα»

Μπαρτζώκας: «Παίξαμε συγκεντρωμένη και καλή άμυνα»

Μπαρτζώκας Ολυμπιακού

Σημαντική η νίκη για τον Ολυμπιακό αλλά δεν δίνει… τίτλο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το ματς με τον ΠΑΟ.

Ικανοποιημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο έμπειρος προπονητής:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα και τους παίκτες μας, κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 62 πόντους. Τους δώσαμε τα σουτ που θέλαμε να δώσουμε, μείναμε πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο. Κάναμε μια επαγγελματική εμφάνιση, όπως έπρεπε για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Βέβαια, δεν είναι μια νίκη που δίνει τίτλο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ και να μην ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία μας, που είναι να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς κόντρα στον Προμηθέα την Πέμπτη. Δουλεύοντας καλά όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Για τα φάουλ του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο: «Παίξαμε συγκεντρωμένη και καλή άμυνα. Τα φάουλ πολλές φορές δείχνουν αδυναμία. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Βάλαμε πίεση στον Παναθηναϊκό, μας έκαναν φάουλ σε παίκτες που δεν έπρεπε και βρήκαμε εύκολο σκορ με βολές. Δεν ήταν, όμως, αυτό το κλειδί. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε 6επ. ριμπ., στο δεύτερο το βελτιώσαμε. Αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά».

Για τις νίκες των Πειραιωτών στα ντέρμπι είτε μέσω άμυνας, είτε μέσω επίθεσης: «Όλοι οι προπονητές δουλεύουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε καλούς παίκτες στην άμυνα, αλλά και καλό αμυντικό πλάνο. Σε κάποια ματς χρειάζεται να σκοράρεις πολύ. Σε άλλα ματς ο ρυθμός είναι διαφορετικός. Όπως διάβασα από δηλώσεις όλων, αλλά και από δημοσιογράφους του Παναθηναϊκού, είχαν σημαδέψει αυτό το παιχνίδι, μαζί με τον κόσμο τους. Ήταν παιχνίδι νευρικό, με σωματική επαφή. Μας αρέσει που τελικά κερδίσαμε. Το σημαντικό σε αυτό το επίπεδο είναι να κερδίζεις με όλους τους τρόπους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…