Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Κολοσσός – Προμηθέας: Οι αριθμοί του αγώνα [pic]

Κολοσσός – Προμηθέας: Οι αριθμοί του αγώνα [pic]

Κολοσσός

Με ένα σημαντικό παιχνίδι για τη «μάχη» της τετράδας της κανονικής περιόδου, θα ανοίξει το αυριανό (10/4, 17:00) πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, με τον Κολοσσό H Hotels να υποδέχεται τον Προμηθέα. Η ομάδα της Ρόδου προέρχεται από το μεγαλύτερο, αρνητικό σερί της στη σεζόν αφού μετράει τρεις διαδοχικές ήττες.

Ηττήθηκε κατά σειρά από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εντός (64-88), την ΑΕΚ εντός (62-65) και τον Ιωνικό εκτός έδρας (86-84). Ο Προμηθέας από την άλλη πλευρά, προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση του επί του Ιωνικού (88-84).

 

Ο Κολοσσός H Hotels έχει πλέον ρεκόρ 7-3 στην έδρα του, με τις δύο διαδοχικές ήττες από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την ΑΕΚ. Ως γηπεδούχος πάντως έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος αφού στη Ρόδο δέχεται 69,9 πόντους, παθητικό μεγαλύτερο μόνο από εκείνο που έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ (69,1).

 

Ο Προμηθέας έχει ισορροπημένο ρεκόρ μακριά από το «Δ.Τόφαλος» έχοντας τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. Ηττήθηκε πάντως στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που έδωσε ως φιλοξενούμενος από την ΑΕΚ (81-77), τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (92-67) και τον Άρη (76-73) ενώ σε αυτό το διάστημα νίκησε τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη (82-95).

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το δίδυμο των Τζεράι Γκραντ (15π.) και Κέντρικ Ρέι (10π, 6ρ, 5ασ.) πρωταγωνίστησε στη νίκη του Προμηθέα στο ματς του πρώτου γύρου που έγινε στην Πάτρα. Η αχαϊκή ομάδα στηρίχτηκε στην άμυνα της και έφτασε στην επικράτηση με 76-61. Για τον Κολοσσό H Hotels πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κιμ Τιλί με 11 και Βασίλης Ξανθόπουλος με 10 πόντους.

Ο Προμηθέας έχει τον πρώτο λόγο στα ματς με τον Κολοσσό H Hotels, στα έξι χρόνια στα οποία βρίσκεται στη Stoiximan Basket League. Η νίκη της 8ης αγωνιστικής ήταν η 8η του σε σύνολο 11 αγώνων Πρωταθλήματος από το 2016-17, ενώ έχει προβάδισμα και στα παιχνίδια της Ρόδου…

ΣΥΝΟΛΟ

Κολοσσός H Hotels – Προμηθέας 3-8

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός H Hotels – Προμηθέας 2-3

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2017-18 Κολοσσός H Hotels – Προμηθέας 70-89

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2020-21: Κολοσσός H Hotels – Προμηθέας 79-84 (Ο Κερέμ Καντέρ είχε 25 πόντους για τον Κολοσσό H Hotels).

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Kolossos Promitheas Stats

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Με τέσσερα ριμπάουντ ο Κιμ Τιλί θα γίνει ο 45ος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που θα φτάσει τα 100.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Κένι Ουίλιαμς είχε 2+ δίποντα και 2+ τρίποντα στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels. Σε αυτά ωστόσο είχε 3/9 βολές.

* Ο Στέφαν Μομίροφ είχε μόνο ένα λάθος στα πέντε τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα και σε συνολικά 132 λεπτά παρουσίας στο παρκέ.

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε 1+ τρίποντο και 6+ ασίστ στα τρία τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels είχε +5 ασίστ και -2,7 λάθη σε μέσους όρους έναντι των ομάδων που αντιμετώπισε στα 18 ως τώρα στη Stoiximan Basket League.

– Η ομάδα της Ρόδου εκτέλεσε με ποσοστό μικρότερο κατά 3% στις βολές σε σχέση με εκείνο των ομάδων που αντιμετώπισε ως τώρα. Εκτέλεσε με 71,9% έναντι του 74,9% που είχαν οι αντίπαλοι του.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

MILESTONE

* Ο Μιχάιλο Άντριτς επιστρέφει στη Ρόδο ως αντίπαλος του Κολοσσού H Hotels, τη φανέλα του οποίου φόρεσε στην περσινή σεζόν. Ο Σέρβος απέχει 13 πόντους από τους 300 και τέσσερα ριμπάουντ από τα 100 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τρέβις Σίμπσον δεν επιχείρησε δίποντο στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τον Προμηθέα στο Πρωτάθλημα αλλά στα τρία τελευταία είχε 9/11.

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιες επιδόσεις πόντων και ranking συμπλήρωσε ο Τζεράι Γκραντ που είχε σε αυτά 4+ ριμπάουντ.

* Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος εκτέλεσε μόνο δύο βολές στα οχτώ τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα και ήταν άστοχες.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Προμηθέας είχε 4,2 περισσότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους του, στα 16 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League. Έχει μέσο όρο 37,4 έναντι 33,2 των ομάδων που αντιμετώπισε.

– Η ομάδα της Πάτρας εξώθησε τους αντιπάλους της σε μικρό αριθμό λαθών (11,7) σε αυτά τα 16 παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα, κάνοντας η ίδια 13,9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…