Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, προβλήματα στην Αθηνών – Κορίνθου [pic]

Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, προβλήματα στην Αθηνών – Κορίνθου [pic]

κίνηση
Με προβλήματα συνεχίζεται η μεγάλη επιστροφή των Αθηναίων από την έξοδο του Πάσχα. Η κίνηση στους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα γίνεται όλο και πιο «πυκνή».

Η επιστροφή των Αθηναίων στη βάση τους συνεχίζεται με αρκετά σημεία στις εθνικές οδούς να παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει αρκετή ανάσχεση καθώς και στην διόδια της Ελευσίνας.

Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών – Λαμίας όπου και υπάρχει μικρή ανάσχεση στα διόδια των Αφιδνών.

Από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 6 το απόγευμα, έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 75.444 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα 41.958 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών- Κορίνθου και 33.486 από την Αθηνών – Λαμίας.

Δείτε την κίνηση στις βασικές αρτηρίες που οδηγούν στην πρωτεύουσα:

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 04 25 192708

Με προβλήματα και η επιστροφή των Θεσσαλονικέων

Την ίδια ώρα, με χαμηλές ταχύτητες γυρίζουν στη Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας που είχαν εκδράμει για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα διόδια της Ασπροβάλτας, όπου έχει σχηματιστεί ουρά από οχήματα τα οποία επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη. Οι μπάρες στα διόδια και σε αυτήν την περίπτωση παραμένουν σηκωμένες, κατά διαστήματα, για «ξεμπλοκάρισμα» της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το thestival.gr.

Ουρές έχουν σχηματιστεί και στα διόδια της Ανάληψης, στην Εγνατία Οδό, με την κυκλοφορία να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ οι μπάρες σηκώθηκαν και σε αυτό το σημείο.

Αυξημένα μέτρα

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σήμερα Δευτέρα 25 Απριλίου 2022 και αύριο Τρίτη 26 Απριλίου 2022, έχει σχεδιάσει και λαμβάνει αυξημένα μέτρα με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων στην Αττική και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα εισόδου στα εθνικά οδικά δίκτυα της Αττικής, σήμερα 25 Απριλίου 2022 από ώρα 12:00 έως 22:00 και αύριο Τρίτη 26 Απριλίου 2022 από ώρα 11:00 έως 23:00.

Υπενθυμίζεται ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων, τονίζει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…