Κεντρική Β' Εθνική Καταγγελία κατά Πεντέλης: «Μας χρωστά και μας παγίδευσε η διοίκηση»

Καταγγελία κατά Πεντέλης: «Μας χρωστά και μας παγίδευσε η διοίκηση»

Πανελλήνιο

Πέντε παίκτες της Πεντέλης καταγγέλλουν την ομάδα των βορείων προαστίων με επιστολή τους απαντώντας στην απόφαση της διοίκησης να συνεχίσει με εφήβους και παίδες.

Αναλυτικά:

«Ανακοίνωση ΚΑΤΑ του «σωματείου» ΑΕ Πεντέλη
Ως καλαθοσφαιριστές του εν λόγω σωματείου τα γεγονότα της χτεσινής ημέρας μας αναγκάζουν, για πρώτη φορά στη πολυετή μπασκετική μας πορεία , να επικοινωνήσουμε την κατάφωρη αδικία που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες στα πρόσωπα μας απαντώντας σε δημοσίευση που έγινε σε site απο το σωματείο ΑΕ Πεντέλης .

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά …

Οι πρώτοι τριγμοί δημιουργήθηκαν έπειτα από το γνωστό σε όλους μας «άρθρο για το μπέργκερ» για το οποίο δεχθήκαμε έναν εκβιασμό ,στα όρια απειλής, με στάση πληρωμών επ αόριστον και απαγόρευση μεταγραφών μέχρι να βρούμε ποιος απο τους παίκτες το έκανε. Έπειτα από ενδείξεις , ένας συμπαίκτης μας αποπέμφθηκε από την ομάδα και αφού πήραμε εγγυήσεις από τους προέδρους, κ. Χαρτομαντζίδη και Κ. Μαντζιο, ότι θα «ανταμειφτούμε» όσοι μείνουμε (όπως χαρακτηριστικά είπαν) αλλά και από τον ίδιο τον προπονητή μας , η ομάδα έμεινε σύσσωμη από εκεί και έπειτα .

Όσοι παίχτες είχαν προτάσεις(την επόμενη μέρα κιολας του συμβάντος) για μεταγραφή σε άλλη ομάδα δεν δέχτηκαν και παρέμειναν να στηρίξουν την ομάδα , τους προπονητές και το σωματείο . Έπειτα από το σκηνικό αυτό , οι πληρωμές ξεκίνησαν να είναι πλέον ένα περιοδικό μεν αλλά σπάνιο φαινόμενο δε!

Με τη γνωστή απάντηση του GM της ομάδας πως θα γίνονται στο τέλος της εβδομάδας εφησυχάζαμε και συνεχίζαμε κανονικά και οι εβδομάδες περνούσαν . Κάποια στιγμή επειδή η υπομονή μας εξαντλήθηκε απευθυνθήκαμε απευθείας στον πρόεδρο τον κ. Ν. Χαρτομαντζίδη , ο οποίος δεν ήξερε ΚΑΝ πόσους μήνες χρωστάει στους παίκτες…του εξηγήσαμε και εγγυήθηκε πως το θέμα θα ρυθμιστεί άμεσα και οι εβδομάδες συνέχισαν να περνούν . Μετέπειτα απευθυνθήκαμε για βοήθεια στον προπονητή μας , με τον οποίον έχουμε στενότερη σχέση και έχουμε περάσει πολλά φέτος. Δυστυχώς και αυτός έμεινε μονάχα σε προφορικές υποσχέσεις.

Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ φτάσαμε στα τέλη Μαρτίου απλήρωτοι για 2 μήνες . Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και έπειτα από συνομιλία του αρχηγού μας Ανδρέα Ψαρόπουλου με τον πρόεδρο, στις 30 /3/2022, μας πληροφόρησε πως θα λάβουμε μισό μήνα Φεβρουαρίου τώρα.. και τον άλλο μισό λίγο πριν το Πάσχα , επομένως 6 απο τους 8 μήνες , χωρίς να υπάρχει κανένα πλάνο αποπληρωμής (καθώς πολλοί από εμάς έχουν δεκάμηνα συμβόλαια) και καμία εμπιστοσύνη πλέον από μέρους μας Η πληρωμή για το 1ο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου ,από τις 30 Μαρτίου που έγινε η συνάντηση, κατατέθηκε ξημερώματα της 12ης Απρίλίου, δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα που έπρεπε ,σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου να είχαμε ήδη εξοφληθεί και το 2ο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου .

Απλήρωτοι και πάλι σε έναν ακόμα αγώνα. Μετά απ΄όλα τα παραπάνω , ομόφωνα αποφασίσαμε το μεσημέρι στις 12 Απριλίου 2022 να δηλώσουμε αποχή από προπονήσεις ακόμα και από αγώνες, αν χρειαστεί, έως ότου πληρωθούμε τους κόπους μας , τον ιδρώτα μας και τις προσπάθειες μας. Όμως δεν έφταναν όλα αυτά, στις 13/4/2022 ήρθε να προστεθεί και η παραίτηση του προπονητή μας .

Στη χτεσινή συνάντηση 14/4/2022 την οποία είχαμε στα γραφεία του σωματείου με τον πρόεδρο , το GM της ομάδας και τον βοηθό προπονητή, μας ανακοίνωσαν ότι δύναται να πληρώσουν το 70% των συμβολαίων μας, τίποτε παραπανω και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

Αναρωτιόμαστε εάν αυτή η ανακοίνωση ισχύει και για τους προπονητές μας (οι δυο εκ των οποίων έχουν ΑΜΕΣΗ συγγενική σχέση με τους προέδρους) ή βαραίνει μόνο τους «ατάλαντους και αδιάφορους» παίκτες του σωματείου. Σήμερα 15/4/2022 οι ημέρες αποπληρωμής μας είναι 60 και οχι 45. Μετά τη συνάντηση η διοίκηση προσπάθησε να προσεγγίσει κάποιους απο τους παίκτες ώστε να τους πείσει να κατέβουν στον αγώνα της Κυριακής, αλλά αρνήθηκαν και τάχθηκαν υπέρ των υπολοίπων . Ακόμα και οι συμπαίκτες μας που ήρθαν τον Ιανουάριο στέκονται στο πλευρό μας κάνοντας αποχή και δεν θα αγωνιστούν ούτε αυτοί . Για το λόγο αυτόν η όμαδα τη Κυριακή θα κατέβει με παιδοεφηβικό .

Κλείνοντας , θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε πως η διοίκηση μας «παγίδευσε» να πάρουμε αυτήν την απόφαση για να βρει την ευκαιρία να μην πληρώσει το 45% των συμβολαίων. Δεν είναι 1.5 μισθός , είναι ότι δεν θα πληρώσει 4.5 μισθούς σε κλειστά συμβόλαια στα οποία είχαμε σχεδιάσει τις ζωές μας ανάλογα.

Τώρα βρισκόμαστε άνεργοι, απαξιωμένοι και απολογούμενοι Καταγγέλουμε αυτήν την αθέμιτη και απαράδεκτη συμπεριφορά, από μέρους της διοίκηση της Πεντέλης, προκείμενου να γνωρίζουν στο μέλλον και άλλοι συναδέλφοι μας την αντιμετώπιση του συλλόγου και επιφυλασσόμεθα παντός νόμιμου δικαιωματος μας για το σύνολο των εκ του συμβόλαιου απολαβών μας.

Προφανώς η ευθύνη της κακής φετινής πορείας της ομάδας θα βαραίνει για καιρό τις συνειδήσεις μας και έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης … αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι προσπαθούμε σε κάθε αγώνα με όλη μας την ψυχή και ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε δείξει αδιαφορία.

Δεν ζητήσαμε τίποτε παραπάνω , ζητήσαμε την ευκαιρία να ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΟΥΜΕ , ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

Υπογράφουν οι κάτωθι Καλαθοσφαιριστές: ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΡΥΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…