Κεντρική Γυναίκες Καπογιάννη: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει και επιστρέφει για να είναι στα ψηλά»

Καπογιάννη: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει και επιστρέφει για να είναι στα ψηλά»

Παναθηναϊκός

Η Ελένη Καπογιάννη μίλησε στον «αέρα» του OverFM και στην Λένα Καραλή για το Final Four του Κυπέλου και το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Το αφιέρωμα του Overfm για το Final Four του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών, ξεκίνησε από την εκπομπή C-Over page. Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στη Λένα Καραλή για τη συμμετοχή των «πρασίνων» στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά (08-10/04).

Η Ελληνίδα προπονήτρια αναφέρθηκε στο ζευγάρι των ημιτελικών Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην ομάδα της αλλά και στη σημαντικότητα του θεσμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η  Ελένη Καπογιάννη στο C-Over page:

Για το θεσμό που διεξάγετε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια:

«Μετά από δύο χρόνια είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που ξανά ενεργοποιήθηκε ο θεσμός του Κυπέλλου, γιατί είναι σημαντικός για κάθε Λίγκα. Θα είναι μια γιορτή για το μπάσκετ. Γιατί το μπάσκετ γυναικών έχει ανάγκη και από ωραίες διοργανώσεις και από προβολή. Αξίζει την προβολή! Θα γίνουν ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Final Four:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο Final Four, είναι χαρά η πρόκριση μας, περιμένουμε με λαχτάρα τα παιχνίδια. Για εμάς το πρώτο ματς είναι τελικός, είναι εναντίον του Ολυμπιακού που είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει με την πορεία του στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να πάμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το εάν υπάρχει περισσότερο άγχος σε ένα ζευγάρι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός όταν είναι για τα ημιτελικά από ότι να ήταν στο τελικό:

«Για τα παιχνίδια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, δεν έχει καμία σημασία το παρελθόν και η βαθμολογική θέση. Οι δύο ομάδες θα έχουν το άγχος που θα είχανε έτσι κι αλλιώς όταν παίζουν μεταξύ τους. Εμείς θέλουμε αυτό το άγχος να το μετατρέψουμε σε δημιουργικό άγχος. Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και θα πάμε με λαχταράμε και με λίγο άγχος να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θεωρώ και ότι ο Ολυμπιακός, παρόλο που μας έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα δύο φορές, θα έχει ακριβώς το ίδιο άγχος. Άρα δεν μπορώ να πω ότι κάποια ομάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο αγχωμένη».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι ανάμεσα στους δύο:

«Αν μιλήσω από την πλευρά του Παναθηναϊκού θα έλεγα ότι θα κριθεί από την άμυνά μας, τις συγκεκριμένες καταστάσεις που κάνει ο Ολυμπιακός και από τα λάθη μας στην επίθεση. Να είμαστε λίγο πιο πειθαρχημένοι στην επίθεση μας, χωρίς να κάνουμε λάθη και να δίνουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό».

Για το εάν υπάρχει βάρος στην ομάδα από τα πολλά χρόνια που έχει να κατακτήσει το κύπελλο:

«Δεν θα το έλεγα γιατί και το πρωτάθλημα είχαμε να το πάρουμε 8 χρόνια, το πήραμε όμως πέρυσι. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε από μία περίοδο ξηρασίας. Αυτή τη στιγμή τα δείγματα γραφής είναι ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και επιστρέφει για να είναι ψηλά. Δεν υπογράφει συμβόλαιο με τίτλο, μακάρι να έρθει ο τίτλος, αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός από πέρυσι, φέτος και τα επόμενα χρόνια θα διεκδικεί και θα παίρνει τίτλους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Τελικός πράξη 4η

Ο τέταρτος τελικός της Α1 γυναικών διεξάγεται σήμερα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 15:00…