Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Καμπερίδης: «Μεγάλο το κενό του Σερέλη, αλλά μακροπρόθεσμα θα καλυφθεί»

Καμπερίδης: «Μεγάλο το κενό του Σερέλη, αλλά μακροπρόθεσμα θα καλυφθεί»

Καμπερίδης

Ο νέος προπονητής του Λαυρίου, Σάββας Καμπερίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάββας Καμπερίδης:

Για τη μέχρι στιγμής φετινή πορεία του Λαυρίου: «Μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έκανε μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, γιατί ο όμιλός μας ήταν πραγματικά δύσκολος, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν καταφέραμε να έχουμε την εικόνα που θα θέλαμε. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στα τελευταία 2 λεπτά. Θα μπορούσε η ομάδα να έχει 4 νίκες παραπάνω και θα μιλούσαμε αλλιώς αν είχε συμβεί αυτό.

Έτσι είναι ο αθλητισμός, δεν είναι ποτέ εύκολο να μπορέσεις να διατηρήσεις μία σταθερή εικόνα, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Θέλουμε να καταφέρουμε να «κλείσουμε» τη χρονιά όσο πιο πειστικά γίνεται, κερδίζοντας όσα πιο πολλά παιχνίδια μπορούμε από ‘δω και πέρα».

Για την αποχώρηση του Χρήστου Σερέλη, ο Σάββας Καμπερίδης τόνισε ότι: «Για τον σύλλογο είναι ένα μεγάλο σοκ, γιατί ο κόουτς Σερέλης ήταν η «κολώνα» του τμήματος, όχι μόνο σαν προπονητής. Γενικά η παρουσία του στην ομάδα, το ειδικό του βάρος, όλα αυτά που έκανε εντός και εκτός γηπέδου δε μπορούν ν’ αντικατασταθούν. Σίγουρα θα μείνουν κενά απ’ την αποχώρησή του, όμως όλοι του ευχόμαστε τα καλύτερα, γιατί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής και του αξίζει με το παραπάνω η ευκαιρία που του δόθηκε.

Όσον αφορά την ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που τη θεωρούν οικογένειά τους, δουλεύουν και ασχολούνται μαζί της πάρα πολλές ώρες και νομίζω πώς μακροπρόθεσμα θα μπορέσει να «καλύψει» το κενό όσο γίνεται και θα είναι πάλι μια ομάδα με την άψογη λειτουργία που έχει έως τώρα και με την αντίστοιχη εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε».

Για τη σειρά του Ολυμπιακού με τη Μονακό: «Σ’ αυτές τις σειρές των 5 αγώνων, το 1ο παιχνίδι είναι πάντα πολύ σημαντικό και το άγχος είναι πάντα με τη γηπεδούχο ομάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική κανονική περίοδο και δικαιούται τη θέση που βρέθηκε.

Όταν φτάνεις σ’ αυτή τη φάση να παίζεις με πλεονέκτημα έδρας για την είσοδό σου στο Final-4, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, γιατί είσαι ένα «βήμα» απ’ το να πετύχεις ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …