Κεντρική Ελλάδα Κάδμος: Κάτι παραπάνω από μια ομάδα… [pic]

Κάδμος: Κάτι παραπάνω από μια ομάδα… [pic]

Κάδμος

Ο Κάδμος είναι στην τελική φάση του Πανελλήνιου Εφήβων! Οι έφηβοι της ομάδας του άλλοτε Βασιλιά της Θήβας είναι ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες εφήβων της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη στιγμή… μέχρι την επόμενη. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, ξέρετε ποιοι άλλοι είναι εκεί; Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΔΕΚΑ, ο Προμηθέας Πατρών, το Περιστέρι, ο ΑΟ Σερρών και το Ηράκλειο.

Αν αφήσει κανείς απέξω τους δυο «αιώνιους» αντιπάλους που τα ονόματα μιλούν από μόνα τους, τόσο ο Προμηθέας, όσο και το Περιστέρι είναι τρομερά αναπτυξιακά προγράμματα. Ειδικά οι Πατρινοί είναι πρότυπο πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς «χώθηκε» και ο Κάδμος! Η ομάδα μιας επαρχιακής πόλης που είναι δεμένη με τον κόσμο της όσο λίγες…

kadmos 4 e1650383060441

Ο Κάδμος έχει ιστορία και πλέον έχει και λαμπρό μέλλον

Αμέτρητες φορές το «Ερρίκος Χατζόπουλος» έχει γίνει δύσβατη έδρα για τους αντιπάλους. Είτε στο ανδρών, είτε για ομάδες από τις μικρότερες ηλικίες.

Στο επίπεδο των ανδρών έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας ουκ ολίγοι αθλητές οι οποίοι την τίμησαν, φτάνοντας μέχρι και το υψηλότερο επίπεδο, όπως ο Γιώργος Μπόγρης. Ή και άλλοι που «έφυγαν» από τη ζωή ως κομμάτι αυτής της ομάδας, όπως ο Στέργιος Παπαδόπουλος.

ΚΑΔΜΟΣ 3 e1650382524154
Γιώργος Μπόγρης – Κάδμος
ΣΤΕΡΓΙΑΚΟΣ
Στέργιος Παπαδόπουλος – Κάδμος

Πλέον όμως με τη βοήθεια αυτού του καταπληκτικού κόσμου ο Κάδμος έχει και μέλλον εκτός από παρελθόν. Τα παιδιά αυτά πήραν δύναμη από τους συμμαθητές, τους γονείς και τους συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν στην κερκίδα του «Ερρίκος Χατζόπουλος» για να χειροκροτήσουν κάθε καλάθι. Κάτι καλό γίνεται στη Θήβα και υπάρχουν «υπεύθυνοι» για αυτό. Τέτοιοι είναι οι νεαροί αθλητές που πάντα ήταν και πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές.

Ακόμα, ο ΒΡΆΧΟΣ της ομάδας και παντοτινός προπονητής της πόλης, Αποστόλης Αναστασίου, είναι πάντα εκεί στις καλές και τις κακές στιγμές της ομάδας. Ένα όνομα συνώνυμο με τον Κάδμο. Επίσης υπάρχουν και άνθρωποι όπως ο πρόεδρος του συλλόγου, Ταξιάρχης Καρανάσιος, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ, Χάρης Μελετίου. Οι άνθρωποι αυτοί αν και σε ένα μικρό μέρος και με ισχνές οικονομικές δυνατότητες δε σταματούν να κάνουν όνειρα.

Ο Κάδμος στην ελίτ – Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Οι αθλητές, οι προπονητές, τα διοικητικά στελέχη παλεύουν χρόνια για μια στιγμή που έγινε πραγματικότητα.Ο Κάδμος είναι πλέον στην ελίτ των ομάδων των εφήβων. Επομένως το μέλλον είναι μπροστά του. Στο χέρι του είναι αυτά τα παιδιά να ωριμάσουν μπασκετικά και σαν άνθρωποι και να σηκώσουν το μπάσκετ της πόλης ψηλά.

Μπορεί οι δυσκολίες να μη λείψουν ποτέ. Ωστόσο ο Κάδμος μας μαθαίνει ότι ένας οργανισμός πρέπει να έχει σχέδιο, υπομονή όραμα και υποστήριξη. Μιας και είπαμε για υποστήριξη, το stereabasket είναι ανάμεσα στις κολώνες τέτοιων εγχειρημάτων, καθώς δίνει «φωνή και εικόνα» σε όλο το Στερεοελλαδίτικο μπάσκετ.

kadmos 2 scaled

Μακάρι να υπάρξουν και άνθρωποι με μια αξιοπρεπή οικονομική επιφάνεια που θα πατήσουν πάνω σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και θα σηκώσουν ψηλά το μπάσκετ ανδρών και γυναικών όλης της πόλης. Ο Κάδμος πάντως απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα…

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…