Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ ΗΠΑ: Αστυνομικός δολοφονεί on camera Αφροαμερικανό- Να τιμωρηθεί ζητούν οι γονείς [vid]

ΗΠΑ: Αστυνομικός δολοφονεί on camera Αφροαμερικανό- Να τιμωρηθεί ζητούν οι γονείς [vid]

ΗΠΑ

Το βίντεο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού από έναν αστυνομικό στο Γκραντ Ράπιντς στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ,έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Την δίωξη του αστυνομικού που φέρεται να δολοφόνισε on camera τον Αφροαμερικανό γιο τους ζητούν οι γονείς, κάνοντας λόγο για “γενοκτονία” στις ΗΠΑ.

Ο 26χρονος Πάτρικ Λιόγια σκοτώθηκε στη διάρκεια οδικού ελέγχου στο Γκραντ Ράπιντς στις 4 Απριλίου και είναι το πιο πρόσφατο θύμα που αναγράφεται σε έναν μακρύ κατάλογο Αφροαμερικανών που έχουν σκοτωθεί από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα βίντεο από το συμβάν, και στο ένα από αυτά φαίνεται ένας αστυνομικός να είναι ξαπλωμένος πάνω στην πλάτη του Πάτρικ Λιόγια και μετά να τον πυροβολεί, απ’ό,τι φαίνεται, στο κεφάλι.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Λιόγια συνέκριναν τον θάνατό του με τις εκτελέσεις Ουκρανών αμάχων από Ρώσους στρατιώτες, λέγοντας ότι δεν θέλουν ευνοϊκή μεταχείριση, παρά μόνον “δίκαιη δικαιοσύνη”.

Ο εν λόγω αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μετ’αποδοχών εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία της πολιτείας του Μίσιγκαν, δήλωσε προχθές, Τετάρτη, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς Έρικ Γουίνστρομ.

Η μητέρα του Πάτρικ Λιόγια είπε ότι πίστευε πως είχε έρθει “σε μια ασφαλή χώρα”, όταν η οικογένειά της μετανάστευσε από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

“Τώρα ο γιος μου σκοτώθηκε από σφαίρα”, συνέχισε η Ντόρκας Λιόγια με δάκρυα στα μάτια, ενώ ο πατέρας του Πάτρικ, ο Πίτερ, έκανε λόγο για “γενοκτονία” στις ΗΠΑ. Οι δύο γονείς μιλούσαν μέσω διερμηνέα.

Ένας καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Πάτρικ Λιόγια και τον αστυνομικό έπειτα από οδικό έλεγχο και λίγο πριν από τον πυροβολισμό, οι δύο άνδρες φαίνεται να παλεύουν πεσμένοι στο έδαφος για το τέιζερ του αστυνομικού.

Ολόκληρο το βίντεο με όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ εδώ: 

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…