Κεντρική Elite League Ηλίας Μωραΐτης: «Απερίγραπτο συναίσθημα στο νικητήριο τρίποντο»

Ηλίας Μωραΐτης: «Απερίγραπτο συναίσθημα στο νικητήριο τρίποντο»

Ηλίας Μωραΐτης

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε του Τρίτωνα (72-71), με νικητήριο τρίποντο που σημείωσε στη λήξη ο Ηλίας Μωραΐτης, ο οποίος μιλώντας στο webradio της ΕΟΚ αναφέρθηκε στα συναισθήματά του μετά το σουτ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά:

Στα συναισθήματά του στο νικητήριο τρίποντο που σκόραρε:«Εκείνη την ώρα είχαμε 4 δευτερόλεπτα. Ήθελα να διασχίσω το γήπεδο με όση ταχύτητα είχα και να κάνω ένα καλό σουτ. Με τη φόρα που είχα προσπάθησα να σουτάρω όσο πιο καλά μπορούσα. Χτύπησε στο ταμπλό και με το που βλέπω ότι μπήκε μέσα δε μπορώ να περιγράψω πώς ένιωσα. Αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αν πολλοί θα το ζήσουν αυτό. Να έρχονται όλοι να σε αγκαλιάσουν, να φωνάζουν έξω οι οπαδοί και μια τόσο μεγάλη νίκη ήταν απίστευτο».

Στο τι άλλαξε στον Πανερυθραϊκό και έχει κάνει 6 σερί νίκες: «Είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα. Στην αρχή της σεζόν είχαμε κάνει πολύ καλό ξεκίνημα. Μετά είχαμε κάνει μια αγωνιστική κοιλία, χάνοντας από το Αγρίνιο, μια ήττα που μας πείραξε πολύ. Μετά από αυτό τα βάλαμε κάτω οι παίκτες και οι προπονητές και αποφασίσαμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να ‘μαστε όλοι μαζί μια «γροθιά». Είμαστε όλοι νεανικοί, έχουμε κάποιους παίκτες έμπειρους, αλλά δε γίνεται να βάζει κάποιος παίκτης συνέχεια 30 πόντους. Δεν έχουμε κοινοτικό παίκτη. Είπαμε θα γίνουμε μια «γροθιά» και με τη νίκη που κάναμε στον Κόροιβο «δεθήκαμε» κι άλλο».

Στο λόγο που πήγε στον Πανερυθραϊκό: «Καταρχάς, ο Πανερυθραϊκός έχει ένα όραμα που θέλει να βοηθήσει τα νεαρά παιδιά να παίξουν και να βελτιωθούν. Έχει βοηθήσει και ο πρόεδρος σε αυτό. Πίστευα ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ‘μένα να βελτιωθώ, να παίξω, ν’ ανέβω επίπεδο, να πάρω ευθύνες, γενικά να εξελιχθώ σαν παίκτης. Και η Ερυθραία το έχει κάνει πολύ καλά αυτό, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Στο τι του είπαν ο πατέρας του και ο αδερφός του μετά το νικητήριο τρίποντο: «Όταν έβαλα το τρίποντο, έψαχνα τον πατέρα μου, αλλά δεν τον έβρισκα. Μετά, όταν τον πήρα τηλέφωνο, ήρθε στα αποδυτήρια και μου είπε «Είσαι τρελός, τέλος!». Δε μου ‘πε τίποτ’ άλλο. Δε μου είπε «μπράβο» ή κάτι άλλο. Ο Δημήτρης είναι αλλιώς, πάντα θέλει να μ’ ανεβάζει και λίγο και μου έλεγε «Πώς το ‘κανες αυτό!» και τα λοιπά και μου ‘στελνε μηνύματα. Με τον Δημήτρη έγινε χαμός».

Στο τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσω. Έχω πολύ δουλειά να κάνω. Το σουτ μου, η ντρίμπλα μου και ειδικά οι βολές. Είναι πάρα πολλά, αλλά πιστεύω αυτό που βλέπει ο κόουτς Χουχουλήςσε ‘μένα είναι το πάθος και η ενέργεια που βγάζω κι έτσι μ’ έχει πιστέψει. Όλη τη χρονιά προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλα τα μπασκετικά κομμάτια».

Για τα πρότυπά του: «Πρότυπό μου από μικρός που φόραγα το «24» είναι ο Κόμπε Μπράιαντ. Μου αρέσει το mentality του. Δεν ταιριάζουμε στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά το mentality του ήταν απίστευτο. Άλλο ένα πρότυπό μου είναι ο Βασίλης Σπανούλης, που ταιριάζει λίγο σε αυτό το mentality. Τον έβλεπα κι από κοντά, είδα και κάποιες προπονήσεις όταν ήμουν στην Α2 με τον Ολυμπιακό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…