Κεντρική Διεθνή Φραγκιάς στον OverFM: «Ένα ροκ ταξίδι με την πορτοκαλί μπάλα»

Φραγκιάς στον OverFM: «Ένα ροκ ταξίδι με την πορτοκαλί μπάλα»

Φραγκιάς

Ένας άνθρωπος που δεν τον τρομάζει το άγνωστο και είναι ανοικτός σε νέες εμπειρίες, ακόμα και στα πιο απίθανα… μέρη, μίλησε στο OverFM και στη Λένα Καραλή. Ο Βασίλης Φραγκιάς αναφέρθηκε για την «εμπειρία» του από το πρωτάθλημα της Μογγολίας, για το κριτήριο με το οποίο αποδέχεται τις προτάσεις, για το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Ελλάδα και για το μέλλον του.

Ο Έλληνας προπονητής σχολίασε και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Μονακό, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για το Final Four του Βελιγραδίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Φραγκιάς στο C-Over page:

Για το πρωτάθλημα και την ομάδα στη Μογγολία:

«Αυτό ήταν μια εμπειρία ζωής! Πήγα χωρίς να ξέρω ακριβώς πού πάω, επειδή δεν είχα ιδέα το τι γίνεται στο πρωτάθλημα. Εκεί ξέρεις πάντα ότι έχεις δύο επιλογές ή θα ζήσεις μια ζωή ανάμεσα σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και να κάθεσαι στο σπίτι ή παίρνεις μία δουλειά όταν υπάρχει. Οπότε πήρα την απόφαση να πάω. Όταν πήγα βρήκαμε μια ομάδα, η οποία ήταν αρκετά καλή. Καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό, εκεί δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και χάσαμε από μία ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα και μπήκε στα playoffs, έφτασε μέχρι τον τελικό. Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας ήταν η εμπειρία και το respect που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, που για τους πιο πολλούς είναι άγνωστη».

Για την πρόταση από τη Μογγολία:

«Νομίζω ότι ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία, για να βιώσω κάτι διαφορετικό. Μετά από 35-36 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο στο να ιδιωτεύεις για πολύ καιρό, δηλαδή σου λείπει το γήπεδο, τα αποδυτήρια, η ένταση, σου λείπουν όλα αυτά τα πράγματα. Τα οποία ο μόνος λόγος για να μπορέσεις να τα ξανά ζήσεις, είναι να πας κάπου και να δουλέψεις. Όταν οι συνθήκες που σου προφέρονται και η αμοιβή είναι ικανοποιητική, τότε πρέπει να φύγεις, να το κάνεις! Δεν μπορείς να κάθεσαι σε ένα καναπέ ή σε μία καρέκλα και να μιζεριάζεις. Το μόνο αρνητικό από όλη αυτή την εμπειρία και από όλο αυτό το ταξίδι, ήταν οι θερμοκρασίες, που για εμάς τους Έλληνες είναι απίστευτες».

Για το κριτήριο με το οποίο αποδέχεται τις προτάσεις:

«Τα κριτήρια είναι πολλά και διαφορετικά. Το βασικότερο κριτήριο, από τη στιγμή που επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά, είναι πως… πας εκεί που υπάρχει δουλειά, εκεί που σε θέλουν, εκεί που συζητάνε και οπωσδήποτε εκεί που αμείβεσαι όσο μπορείς καλύτερα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα, όχι μόνο στο μπάσκετ, γενικότερα. Οπότε το κριτήριο για να φύγεις, να ταξιδέψεις και να πας σε μία χώρα πραγματικά άγνωστη, είναι το οικονομικό και η εμπειρία ζωής».

Για το εάν θα ξανά γύριζε στην Ελλάδα:

«Αν έρθει μία ομάδα στο μέλλον, στην οποία θα υπάρχουν οι συνθήκες να δουλέψεις και να μπορέσεις να κάνεις αυτό που θέλεις, τότε «ναι». Αυτήν τη στιγμή οι συνθήκες στις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, έχουν αλλάξει οι άνθρωποι που είναι μέσα στο μπάσκετ, ευτυχώς όχι όλα. Οι τελευταίες μου εμπειρίες εδώ πέρα, στον Πανιώνιο και στη Λάρισα, μέχρι και πριν από δύο χρόνια, θα έλεγα ότι δεν ήταν οι καλύτερες. Δεν έφυγα γεμάτος και ευχαριστημένος, το οποίο σημαίνει ότι αυτήν τη στιγμή προσπαθείς να βρεις τις συνθήκες που θα σε κάνουν καταρχήν να είσαι γεμάτος μέσα σου σε αυτό που κάνεις και σε αυτό που αγαπάς».

Για το μέλλον του:

«Υπάρχει μια πρόταση από τα Πανεπιστήμια της Μογγολίας, την οποία έχω αποδεκτή. Είναι να κοουτσάρω την ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πανεπιστημίων που είναι στην Κίνα. Λόγω του κορωνοϊού είναι άγνωστο αν θα γίνει κανονικά ή θα αναβληθεί η διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ανοικτή πρόταση για την επόμενη σεζόν από την ομάδα. Έχω ζητήσει να τους απαντήσω προς το τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Θα δούμε τι άλλο θα μπορέσει να υπάρξει, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Για τι τίτλο θα έβαζε εάν έγραφε ένα βιβλίο για τον ίδιο:

«’Ένα ροκ ταξίδι με την πορτοκαλί μπάλα’’, αυτό θα αντιπροσώπευε και αυτό που είμαι σαν άνθρωπος και τα ακούσματά μου».

Για τον Ολυμπιακό και τα παιχνίδια με τη Μονακό:

«Εύκολα ή δύσκολα ο Ολυμπιακός θα περάσει. Έχει την ποιότητα ως ομάδα, έχει το βάθος και την ποιότητα παικτών. Είναι  σαφέστατα καλύτερη ομάδα. Το αυριανό παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό και όποιος το πάρει θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Βελιγράδι. Δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να πάει στο ρυθμό που θέλει η Μονακό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συνετός, να μην παρασυρθεί από τον τρόπο παιχνιδιού της Μονακό και αφού καταφέρει και επιβάλει τον ρυθμό του… εύκολα ή δύσκολα θα περάσει και θα έχουμε μια ομάδα μετά από πολλά χρόνια στο Final Four».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…