Κεντρική Γυναίκες Εύνικος: Είναι πολύ βαριά τελικά αυτή η φανέλα… [pic]

Εύνικος: Είναι πολύ βαριά τελικά αυτή η φανέλα… [pic]

Εύνικος ΑΕΚ

Ο Εύνικος Γ.Α.Σ. είναι στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών! Η ομάδα των Λιοσίων είναι ξανά εδώ. Τα κορίτσια του κόουτς Βελτσίστα πήραν το πρώτο εισιτήριο στα μπαράζ ανόδου και από τη νέα αγωνιστική σεζόν. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή κόντρα στον εξαιρετικό Πρωτέα Βούλας και να επικρατήσουν με το ισχνό 52-49 το οποίο μάλιστα προέκυψε μόλις στα τελευταία 10′ του αγώνα!

Ήταν ένα σκληρό αλλά μεγάλο ματς. Τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, η φθορά του αντιπάλου, τα λάθη, αλλά και τα… μεγάλα σουτ! Σαν αυτό της Ρίας Πατεράκη που στο 7:34” πριν τη λήξη έβαλε μόλις για δεύτερη φορά τις «πράσινες» μπροστά στο σκορ με 42-39. Σαν τα μεγάλα σουτ και αποφάσεις της Εμμανουηλίδου που σε όλο το ματς έδινε τα πάντα για την ομάδα της. Σαν εκείνα τα σουτ της Χριστίνας Αναστασοπούλου, της Ολυμπίας Σακελλαρίου και της Σπάθαρου από την άλλη, που δε σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο να μάχονται για τη νίκη των «κυανέρυθρών».

Ήταν ένα υπέρλαμπρο μεσημέρι στο κλειστό της Εργάνης στο Βύρωνα. Όλα έμοιαζαν και ήταν γιορτή με το μεγαλύτερο έπαθλο της σεζόν για τους πρωτοπόρους του νότου της Α2 μπάσκετ γυναικών. Το αποτέλεσμα ήταν ο Εύνικος να κατακτήσει την άνοδο στην Α1 ΑΉΤΤΗΤΟΣ επί 19 ολόκληρους αγώνες!

pateraki evnikos anodos kentriki scaled e1650281901885

Ακράτητος – Δ.Α.Σ.Α.Λ. – Εύνικος: Ίδια βαριά φανέλα με ιστορία…

Αν θέλει κάποιος να δει τι σημαίνει Εύνικος αρκεί να κοιτάξει το ιστορικό της ομάδας ΕΔΩ. Τρία πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα Ελλάδας και ευρωπαϊκά ματς γεμάτα λάμψη. Στα 30 περίπου χρόνια λαμπρής ιστορίας της η ομάδα των Λιοσίων έχει 13 σεζόν στην Α1 στις οποίες συμμετείχε σε Final 8 και Final 4 στο τότε ευρωπαϊκό Ronchetti Cup. Ακόμα, έχει και 4 χρόνια παρουσίας στην Α2 γυναικών. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι «πράσινες» τα πιο πολλά χρόνια της ύπαρξής τις έχουν περάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Επειδή στο μπάσκετ όπως και στη ζωή τίποτα δεν γίνεται τυχαίο, ο Εύνικος πάλεψε πολύ μέσα στο ματς. Βρέθηκε πίσω, έκανε λάθη είχε αστοχία. Ωστόσο επέμεινε στο πλάνο του κόουτς Βελτσίστα και δικαιώθηκε. Άλλωστε απέναντι ήταν επίσης μια ιστορική ομάδα που έχει το μπάσκετ στο DNA της. Οι «πράσινες» μόλις ανέκτησαν το momentum του αγώνα φάνηκαν ψύχραιμες και δεν άφησαν ξανά τον Πρωτέα να περάσει μπροστά.

Έτσι στο τέλος έδωσαν και την δική τους ξεχωριστή πινελιά στην 30χρονη ιστορία της ομάδας των Λιοσίων. Αήττητες πρωταθλήτριες με τίτλο και Άριστα 10΄ στο γραπτό. Τόσο ο κόουτς Βελτσίστας, όσο και οι παίκτριες ήρθησαν στο ύψος της φανέλας που έχει ο Εύνικος και πλέον είναι ξανά στα… σαλόνια της Α1 γυναικών, όπου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα τον καμαρώνουμε την αγωνιστική σεζόν 2022/23.

evnikos anodos scaled e1650281567750

Εν κατακλείδι:

Ο Εύνικος είναι και πάλι εδώ προκειμένου να δώσει ιστορικό χρώμα στην Α1 Γυναικών. Για όσους παρακολουθούν αρκετά χρόνια το μπάσκετ γυναικών, ο πάλαι ποτέ Δ.Α.Σ.Α.Λ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε ιστορικά ονόματα ομάδων όπως ο Σπόρτινγκ, οι Εσπερίδες Καλλιθέας, ο Παναθηναϊκός και άλλα…

Το αν αρχίζει μια νέα χρυσή εποχή για το σύλλογο θα το δείξει ο χρόνος. Ωστόσο το μπάσκετ γυναικών χρειάζεται τις καλές προσπάθειες που δουλεύουν σωστά με αρχή, μέση και τέλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…