Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Eurovision 2022: Tα φαβορί της φετινής διοργάνωσης

Eurovision 2022: Tα φαβορί της φετινής διοργάνωσης

eurovision

Δείτε ποιες χώρες θεωρούνται φαβορί για τη νίκη και την πρώτη πεντάδα – Που κατατάσσουν Ελλάδα και Κύπρο οι στοιχηματικές

Με ακριβώς ένα μήνα να απομένει πλέον για την έναρξη του, ο 66ος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision βρίσκεται προ των πυλών. Η κορυφαία μουσική διοργάνωση της Ευρώπης και του πλανήτη θα διεξαχθεί φέτος στην Ιταλία και την πόλη του Τόρινο χάρις την περσινή νίκη της γειτονικής μας χώρας στον διαγωνισμό του 2021 με τους Maneskin και το «Ζitti e buoni».

Οι δύο ημιτελικοί αναμένεται να διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαϊου με τον μεγάλο τελικό να λαμβάνει χώρα στις 14 Μαϊου 2022 ημέρα Σάββατο. Οι τρεις εμφανίσεις θα φιλοξενηθούν στο κλειστό του Palaolympico (Pala Alpitour) και υπόσχονται και φέτος να προσφέρουν συνολικά ένα φαντασμαγορικό show.

Βεβαίως όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Eνώ και με όλες τις συμμετοχές να είναι πλέον γνωστές οι λεγόμενοι bookers κάνουν ήδη τις πρώτες εκτιμήσεις για το ποιος θα σηκώσει την… κούπα στον μεγάλο τελικό. Ως μεγάλο φαβορί όπως θα δούμε και παρακάτω φιγουράρει η Ουκρανία, ωστόσο σταδιακά κερδίζουν έδαφος η διοργανώτρια Ιταλία και η Σουηδία.

Αναλυτικά τα φαβορί για την πρώτη πεντάδα:

Η πρώτη θέση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχήματα, ανήκει στην Oυκρανία και τους Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania». Ένα σύγχρονο ραπ τραγούδι με παραδοσιακά στοιχεία, το οποίο είναι στα ουκρανικά και μιλά για τη σχέση του παιδιού με τη μητέρα του. Μια συμμετοχή με ιδιαίτερο άκουσμα που σίγουρα θα ακουστεί και θα υποστηριχτεί για ευνόητους λόγους με αφορμή φυσικά και τα γεγονότα στον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία, η οποία φιλοδοξεί για το back-to-back. Αυτή τη φορά με το δίδυμο των Mahmood και Blanco, να ερμηνεύουν την μπαλάντα «Brividi». Ο Mahmood πρόκειται βέβαια για ένα γνώριμο και αγαπημένο πρόσωπο στους eurofans καθότι είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό και το 2019 με το «Soldi» όπου κατέλαβε τη 2η θέση. Το τραγούδι μετρά πολλά εκατομμύρια stream sto Spotify και όπως τόνισαν οι δύο καλλιτέχνες, σε συνέντευξή τους, δεν μιλά για την αγάπη, αλλά για την ελευθερία σε αυτή.

Τρίτη στα στοιχήματα, βρίσκεται η (διαρκώς ανοδική) Σουηδία και η Κορνέλια Τζέικομπς. Η 30χρονη καλλιτέχνης ερμηνεύει το «Hold me Closer», μία δυναμική μπαλάντα που εξελίσσεται σε ένα ποπ ροκ κομμάτι και μιλά για έναν έρωτα σε λάθος στιγμή.

Την πεντάδα συμπληρώνουν στην τέταρτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Σάμ Ραίντερ και το «Spaceman» (ένα τραγούδι που ο έγραψε ο ίδιος και έχει γίνει trend στη Μεγάλη Βρετανία) και πέμπτη είναι η Πολωνία με τον Κρίστιαν Όχμαν και το «River» μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή που σίγουρα δεν θα περάσει αδιάφορη.

Που βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος ;

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή τώρα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together», αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα που θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό, βρίσκεται στην 6η θέση των στοιχηματικών πρακτορείων. To τραγούδι που θα ερμηνεύει η Αμάντα θυμίζεται οτι το έγραψε η ίδια και αναφέρεται σε μια αληθινή, ιστορία αγάπης που έζησε. Το σχετικό video clip γυρίστηκε στη Σύμη και είναι άκρως εντυπωσιακό έχοντας αποσπάσει θετικές κριτικές.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά που υπάρχει πτώση στις αποδόσεις μας αφού από την δημοσιοποίηση της συμμετοχής μας τον περασμένο Μάρτιο και για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, η χώρα μας βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα. Ένας σίγουρα θετικός οιωνός εν οψει του Τορίνο οχι όμως και καταλυτικός. Αφού μην ξεχνάμε οτι στο τέλος της μέρας όλα θα κριθούν επί σκηνής.

Η αδελφική Κύπρος που εκπροσωπείται από την Ανδρομάχη Δημητροπούλου και το «Εla» βρίσκεται μόλις στην 17η θέση. Το «Ela» πρόκειται για μια έθνικ συμμετοχή με ελληνικό στοιχείο και ελληνοαγγλικούς στίχους. Το τραγούδι, που θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό, υπογράφει μια παγκόσμια ομάδα διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

ESC 2022 bets 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…