Κεντρική Γυναίκες Ελευθερία Μοσχάτου – Ολυμπιακός 48-59: Το φέρνει σπίτι γράφοντας ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ελευθερία Μοσχάτου – Ολυμπιακός 48-59: Το φέρνει σπίτι γράφοντας ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ελευθερία

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει τρομερή απόδοση κατέκτησε το 5ο Κύπελλο της ιστορίας του. Οι Πειραιώτισσες νίκησαν στον μεγάλο τελικό την Ελευθερία Μοσχάτου με σκορ 48-59.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε η Μισέλ Πλουφ με 16 πόντους, 18 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την άλλη για την Ελευθερία Μοσχάτου ξεχώρισε η Ντέζα Τζέιμς με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός κατακτά το 5ο συνεχόμενο τρόπαιο του θεσμού. Παράλληλα είναι το 5ο συνεχόμενο της ιστορίας του. Έτσι γίνεται η ομάδα με τα περισσότερα Κύπελλα στο μπάσκετ γυναικών.

Πίεσε όσο μπόρεσε η Ελευθερία – Το επιστρέφει σπίτι ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με σκοπό να κυριαρχήσει από την αρχή. Έτσι έκανε ένα γρήγορο σερί 10-0. Ωστόσο στη συνέχεια και με το χρονόμετρο να γράφει 3:12” για τη λήξη της περιόδου η Ελευθερία Μοσχάτου ολοκληρώνει το δικό της σερί κάνοντας το 15-10 έπειτα από τρίποντο της Ντέζα Τζέιμς.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 10-18 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελεύθερια κατάφερε να πιέσει αρκετά τον Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του κόουτς Δεσποτάκη έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και παράλληλα έβαλαν μεγάλα σουτ με τις Καρακασίδου, Θεοδωρομανωλάκη και Ντέζα Τζέιμς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-31 υπέρ των Πειραιωτισσών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε καλύτερα στην άμυνα, έκλεψε κάποιες μπάλες και «έτρεξε» καλύτερα το γήπεδο στον αιφνιδιασμό. Η Ελευθερία Μοσχάτου από την άλλη πλήρωσε την αστοχία της. Τελικό σκορ της τρίτης περιόδου ήταν το 33-44 υπέρ των «ερυθρόλευκων»

Στην τελική ευθεία η ουσία για τις δυο ομάδες δεν άλλαξε καθοριστικά. Η Ελευθερία Μοσχάτου προσπάθησε μέσα από κάποια σουτ να πλησιάσει στο σκορ. Ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρεί υπέρ του διαφορά  ασφαλείας έστω και δύσκολα.

Τελικό σκορ στο κλειστό του Κλαδισσού ήταν το 48-59

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 26-31, 33-44, 48-59

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…