Κεντρική Γυναίκες Ελευθερία Μοσχάτου – ΟΑ Χανίων 71-61: Άλωσε την Κρήτη και πάει τελικό

Ελευθερία Μοσχάτου – ΟΑ Χανίων 71-61: Άλωσε την Κρήτη και πάει τελικό

Ελευθερία

Η Ελευθερία Μοσχάτου επικράτησε με σκορ 71-61 επί των Χανίων. Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη άλωσε το κλειστό του Κλαδισού χάρη στην καλή της άμυνα και την ευστοχία στα μεγάλα σουτ.

Κορυφαία σκόρερ για την αθηναϊκή ομάδα ήταν η Καρακασίδου με 22 πόντους. Από την ομάδα της Κρήτης πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Παπαδάκη με 15 πόντους.

Κυρίαρχη από την αρχή η Ελευθερία Μοσχάτου

Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη κατάφερε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Με το χρονόμετρο να γράφει 5:46” πριν το τέλος της περιόδου, η Θεοδωρομανωλάκη έκανε το 12-5 για τις Μοσχατιώτισσες.

Τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο 21-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελευθερία έσφιξε κι άλλο την άμυνά της, με αποτέλεσμα να δεχθεί 15 πόντους, ενώ σημείωσε 22. Με το χρονόμετρο να γράφει 4:45” η Τζέιμς με εύστοχες βολές έκανε το 30-24. Τελικό σκορ ημιχρόνου ήταν 43-33.

Αντέδρασαν τα Χανιά – Είχε τις λύσεις η Ελευθερία

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ομάδες ήταν σχετικά άστοχές. Οι άμυνες έπαιξαν κομβικό ρόλο και η περίοδος ήταν εντελώς ισορροπημένη. Με το χρονόμετρο να γράφει 5:32” για τη λήξη της περιόδου, η Θεοδωρομανωλάκη με μεγάλο τρίποντο έκανε το 50-43 για την ομάδα του Μοσχάτου. Τελικό σκορ δεκαλέπτου το 57-47.

Στην τελική ευθεία τα Χανιά προσπάθησαν να αντιδράσουν. Όμως η Ελευθερία Μοσχάτου είχε πάντα κάποια λύσει είτε από κοντά είτε από μακριά. Έτσι καράφερνε να διατηρεί μια διαφορά πέριξ των 5-6 πόντων υπέρ της.

Με το χρονόμετρο να γράφει 6:26η Πούλινς κάνει το 57-53, τρέχοντας ένα σερί 6-0 για τα Χανιά. Από την άλλη στο 5:43” για τη λήξη η Τζέιμς απάντησε με μεγάλο τρίποντο για το 60-55. Με την ουσία για τις δυο ομάδες να μην αλλάζει η Ελευθερία Μοσχάτου πήρε μεγάλη νίκη στον κλειστό του Κλαδισού με σκορ .

Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη θα δώσει το «παρών» στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 10/4.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 30-24, 57-47, 71-61.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…