Κεντρική Γυναίκες Ελευθερία Μοσχάτου: Μεγάλη πρόκριση με βλέμμα στο μέλλον

Ελευθερία Μοσχάτου: Μεγάλη πρόκριση με βλέμμα στο μέλλον

Ελευθερία Μοσχάτου

Η Ελευθερία Μοσχάτου το έκανε! Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη ήρθε στην Κρήτη, νίκησε τα Χανιά «εντός έδρας» και απέδειξε ότι δεν τελείωσαν οι «ζωές» της ακόμα.

Η Ελευθερία Μοσχάτου έχει κάνει μεγάλες νίκες μέσα στη σεζόν. Να θυμηθούμε το διπλό στην Πυλαία; Έξι νίκες και καλές έκαναν στην Α1 γυναικών και αυτές αρκούσαν να τις πάνε στα πλέι οφ.

Έτσι κι αλλιώς ήταν μια σεζόν ιδιαίτερη με αρκετές δυσκολίες. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει όποια παίκτρια θέλει.

Όμως ακόμα κι έτσι η Ελευθερία το έκανε το… θαύμα της. Πλέι οφ πήγε! Κατόπιν υπερκέρασε το εμπόδιο των Χανίων μέσα στην Κρήτη και πάει και στον τελικό Κυπέλλου.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, όλα τα μπράβο του κόσμου αξίζει αυτή η ομάδα! Το «άγγιγμα» του τρομερού κόουτς Δεσποτάκη ήταν καταλυτικό στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας.

Η Ελευθερία Μοσχάτου στο ματς των πλέι οφ είχε «προειδοποιήσει» τον ΟΑ Χανίων. Ε ήρθε και στην Κρήτη, έπαιξε το πιο απελευθερωμένο μπάσκετ που μπορούσε και πέρασε.

Η Ελευθερία Μοσχάτου έχει μέλλον! Θα στηριχθεί;

Οι επιτυχίες της εφετινής σεζόν έχουν πολλά ονόματα. Οι άνθρωποι του Μοσχάτου το έψαξαν. Δεν κάθισαν με δεμένα τα χέρια να περιμένουν να τους έρθουν όλα στο χέρι. Αρχικά άλλαξαν προπονητή κρατώντας σε άλλο πόστο τον Σαραπατσάνη. Ακόμα, έφεραν την Αφροδίτη Κοσμά που ξέρει από… θαύματα καθώς ανήκει στην ΙΣΤΟΡΊΑ του μπάσκετ γυναικών.

Τέλος έφεραν και τον Μάριο Δεσποτάκη, που ως γνήσιος μετρ της τακτικής, άλλαξε την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Έχει κατακτήσει κύπελλο άλλωστε ο κόουτς και ξέρει από ημιτελικούς και τελικούς.

Πάνω από όλα η Ελευθερία Μοσχάτου έδειξε ότι έχει μέλλον. Οι τρομερές Θεοδωρομανωλάκη και Καρακασίδου απέδειξαν ότι έχουν μια θέση στον «ήλιο» του μπάσκετ γυναικών σε κορυφαίο επίπεδο.

Η Νάτσκου που βγαίνει κι αυτή σιγά σιγά με το ταλέντο της. Η Ντέζα Τζέιμς που το πήρε προσωπικά κάποιες φάσεις και ήταν πολύ δυναμική. Η Φεράρι που όπως όλες έπαιζε και για την τραυματία Χάιντερ και χτύπησε κι αυτή δίνοντας μάχες με αυταπάρνηση.

Η Τσέρου, η Σμιθ, η Στεφανίδου, η Δαμουλάκη, ΌΛΕΣ έκαναν και από κάτι για να μπορούν να πανηγυρίζουν στο κλειστό του Κλαδισού.

Ακόμα και η Κρητικοπούλου που δεν αγωνίστηκε βοήθησε στη μεγάλη στιγμή. Έτσι είναι οι ΟΜΑΔΕΣ!

Η Ελευθερία Μοσχάτου πρέπει να στηριχθεί. Μια ομάδα από τα νότια προάστια της Αθήνας θα παίξει στα προκριματικά του Eurocup γυναικών το Σεπτέμβρη. Μακάρι να έχει το υλικό να σταθεί σε καλό επίπεδο σε αυτά τα πανδύσκολα ματς. Θα βγάλει μπροστά και την ίδια την ομάδα αλλά και το άθλημα συνολικά.

Ό,τι κι αν γίνει την επόμενη του χρόνου η Ελευθερία Μοσχάτου μαζί με τις Εσπερίδες Καλλιθέας είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Εν κατακλείδι:

Η Ελευθερία Μοσχάτου κοίταξε τον ουρανό και δε φοβήθηκε καθόλου να πάει ένα όμορφο ταξίδι μέχρι τα αστέρια…

Ευχαριστούμε για τις τρομερές στιγμές Ελευθερία!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…