Κεντρική Basket League Δεύτερο «40άρι» καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη

Δεύτερο «40άρι» καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη

basket league

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στη Basket League. Ο πολύπειρος φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι του Ιωνικού με το Περιστέρι, έχοντας 40 ranking και αυτό ήταν το δεύτερο «40άρι» του στην κατηγορία μετά τους 47 βαθμούς που είχε ως παίκτης του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του 2014.

Παράλληλα ο Μαυροκεφαλίδης ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού την ίδια είχε και ο Τάισον Κάρτερ στο παιχνίδι Λαύριο -Ηρακλής. Την ξεπέρασε μόνον ο Δημήτρης Αγραβάνης με το «50άρι» στο ματς Προμηθέας-Ιωνικός.

Πέραν όμως του ranking ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε σε μία σειρά επιτευγμάτων που έχουν ξεχωριστή αξία…

*Με τους 30 πόντους του «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στη λίστα των σκόρερ της Basket League και έγινε ο 16ος της. Έφτασε τους 3.386 και ξεπέρασε τον Μανώλη Παπαμακάριο (3.357) και τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ (3.378).

*Είχε 6/10 δίποντα και έγινε ο 6ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έχει 1.100+ εύστοχα.

*Με τα οχτώ αμυντικά ριμπάουντ του ανέβηκε τρεις θέσεις στη σχετική, ιστορική λίστα. Έφτασε τα 1.048 και άφησε πίσω του τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (1.041), τον Τόνι Κόστνερ (1.042) και τον Δημήτρη Παπανικολάου (1.047).

*Παράλληλα έγινε ο 14ος επιθετικός ριμπάουντερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Είχε τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ, έφτασε τα 509 και ξεπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη που είχε 506.

*Ο Μαυροκεφαλίδης είναι πλέον ο 13ος ριμπάουντερ της Basket League. Με τα 12 ριμπάουντ που είχε κόντρα στο Περιστέρι Vitabiotics, έφτασε τα 1.557 και ξεπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα που είχε 1.555.

Ο παίκτης του Ιωνικού σημείωσε τη 10η «30άρα» της φετινής Basket League. Ήταν όμως ο πρώτος που έφτασε σε αυτήν την επίδοση χωρίς να αστοχήσει σε τρίποντο (3/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…