Κεντρική Elite League Δελέγκος: «Ο Κόροιβος πέτυχε τον βασικό στόχο»

Δελέγκος: «Ο Κόροιβος πέτυχε τον βασικό στόχο»

Κόροιβος

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την Ελευθερούπολη (79-67), «σκαρφαλώνοντας» στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Κώστας Δελέγκος, βρέθηκε στον «αέρα» του ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας: «Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, πολλοί δεν περίμεναν να δουν τον Κόροιβο τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Υπό αυτήν την έννοια, ίσως να ήμασταν μία απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Για ‘μας δεν είμαστε τόσο πολύ, με την έννοια ότι ξέραμε τι ομάδα διαθέτουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Απλά επειδή ο αθλητισμός έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες, τώρα μιλάμε εκ τους ασφαλούς, με την έννοια ότι είμαστε αρκετά ψηλά βαθμολογικά και φαίνεται σαν να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη. Και αυτό μας τιμάει σαν ομάδα».

Για το αν αποτελεί στόχος η άνοδος στην Α1: «Δεν είμαστε ακόμη οριστικά 2οι, γιατί εκκρεμούν παιχνίδια. Είμαστε οριακά στη ζώνη των play-offsκαι η αλήθεια είναι ότι πρωταρχικός της ομάδας πριν ξεκινήσει η σεζόν ήταν η εύκολη σωτηρία. Αυτό και μαθηματικά το εξασφαλίσαμε το Σάββατο (02/04) με τη νίκη μας (σ.σ. απέναντι στην Ελευθερούπολη) και είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Από ‘κει και πέρα, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», έχουμε άλλα 5 παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε για τη νίκη σε όλα τα ματς και στο τέλος θα δούμε. Στόχος δεν είναι η άνοδος, αλλά οι νίκες πρώτα απ’ όλα και αν αυτές μας φέρουν και σταplay-offs, κάτι που δεν είναι εύκολο, θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό όπως κάνουμε πάντα».

Για τον τραυματισμό (κοντά στον καρπό στο δεξί χέρι) του Σάσα Κάππος τα Χριστούγεννα: «Οι τραυματισμοί γενικότερα είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Για ‘μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του Κάππος ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν τον «ρυθμίσαμε» σωστά. Με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου των Χριστουγέννων η ομάδα ουσιαστικά αποδυναμώθηκε, γιατί δυστυχώς για κάποιους λόγους έφυγαν απ’ την ομάδα δύο παίκτες που ήταν στην κατηγορία των ψηλών και με τον τραυματισμό του Κάππος χάσαμε στην ουσία 3 ψηλούς. Δυστυχώς, καταφέραμε ν’ αντικαταστήσουμε μόνο τον έναν, με την έλευση του Στράτου Καλογερία, που σημαίνει πρακτικά ότι δημιουργήθηκε μια «τρύπα» 2 παικτών στους ψηλούς. Έχουμε μάθει να παίζουμε ένα συγκεκριμένο στυλ και είναι δύσκολο να διαχειριστούμε σε αυτό το επίπεδο τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε. Ο Κάππος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δε βρίσκεις εύκολα γενικά σε όλο το πρωτάθλημα».

Για τον μέσο όρο ηλικίας του Κοροίβου: «OKόροιβος είναι μια νεανική ομάδα, γιατί έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, σκάρτα 23 χρόνια. Ο μεγαλύτερος της ομάδας παίκτης είναι ο Αποστόλης Ναούμης που είναι 28 χρονών. Είμαστε κατεξοχήν μια νεανική ομάδα. Μ’ αυτή τη λογική στήθηκε και η ομάδα το καλοκαίρι. Δεν ήταν τυχαίο γεγονός, θέλαμε να φτιάξουμε μια τέτοια ομάδα. Ήταν στα θέλω της διοίκησης και δέχθηκα κι εγώ να υποστηρίξω ένα τέτοιο πρότζεκτ, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν ομάδες με τόσο νεανικό ρόστερ».

Για τη φιλοσοφία της διοίκησης: «Είναι στη φιλοσοφία της διοίκησης να βοηθήσουν το ελληνικό μπάσκετ για μια καλύτερη μέρα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε παιδιά νεαρά σε ηλικία που έχουν φιλοδοξίες να εμφανιστούν στο μπασκετικό στερέωμα και με αφορμή την παρουσία τους στην ομάδα να εξελιχθούν και να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι η φιλοσοφία της διοίκησης αυτή και με βρίσκει κι εμένα σύμφωνο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…