Κεντρική Basket League ΑΕΚ Χατζής: «Δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση του Σαπόρτα»

Χατζής: «Δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση του Σαπόρτα»

xatziσ e1649690558370 jpg

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Νίκος Χατζής, μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από τη «Βασίλισσα» η οποία κλείνει σήμερα 22 χρόνια.

Ο Νίκος Χατζής, μίλησε στην επέτειο του Κυπέλλου Σαπόρτα, μία μέρα σαν σήμερα το 2000.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σε αυτό το ματς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι», εκεί όπου τόνισε τα εξής:

Για τις σκέψεις του όταν ξημερώνει η 11η Απριλίου:

«Πρώτα απ’ όλα, σκέφτομαι ότι έχει γενέθλια ο αδερφός μου. Έχουν συνδυαστεί μαζί αυτά τα 2 γεγονότα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε πριν από 22 χρόνια. Μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΚ πήρε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Καταφέραμε να έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα εκείνη τη χρονιά, βήμα-βήμα φτάσαμε μέχρι τον τελικό, παίξαμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως η Κίντερ Μπολόνια και καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Για το πράγμα που του έχει μείνει από τότε: 

«Δουλεύαμε πάρα πολύ για να πετύχουμε αυτό το πράγμα. Ήμασταν πάρα πολύ αφοσιωμένοι εκείνη τη χρονιά, υπήρχε πάρα πολύ υλικό και ένας εκπληκτικός προπονητής. Παιχνίδι με παιχνίδι καταφέραμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και πάρα πολύ δυνατοί στον κάθε αγώνα. «Μελετημένοι» σωστά, με την καθοδήγηση του προπονητή μας. Αυτό θυμάμαι, ότι παίζαμε πολύ ωραίο μπάσκετ εκείνη την περίοδο, δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση».

Για τα τελευταία 3 λεπτά που άρχισε να «γυρίζει» το παιχνίδι η Κίντερ Μπολόνια: 

«Σε ένα παιχνίδι δε μπορείς να ξέρεις από πριν την εξέλιξή του. Ο Ίβκοβιτς ήθελε πάντα να κερδίζουμε στο 2ο ημίχρονο, όχι στο 1ο. Μας πήγαν πάρα πολύ καλά τα πράγματα στο 2ο ημίχρονο, γι’ αυτό είχαμε και διαφορά. Λογικό είναι στο 2ο ημίχρονο ν’ αντιδρούσε ο αντίπαλος, γιατί παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Κάποια στιγμή δε θα βάζαμε κάποια σουτ, θα κάναμε κάποια λάθη, αλλά πιστεύω ότι εκεί που μας έφτασαν πήραμε σωστές αποφάσεις και έτσι κατακτήσαμε το τρόπαιο. Ήταν φυσιολογικό να γίνει, αποκλείεται να κερδίζαμε εύκολα».

Για την κίνηση του να πάει στην εξέδρα και να παραδώσει το τρόπαιο στον Γιώργο Αμερικάνο: 

«Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Με το που είδα τον Γιώργο Αμερικάνο στην κερκίδα, μου βγήκε αυθόρμητα να του δώσω το κύπελλο, γιατί, ξέχωρα ότι είχα ιδιαίτερη σχέση μαζί του, πριν φύγουμε για τη Λοζάνη δώσαμε μια κοινή συνέντευξη και εκεί μου έδωσε κάποιες συμβουλές που με βοήθησαν πολύ στο παιχνίδι. Έτσι, όταν τον είδα στην εξέδρα, αυθόρμητα, με μεγάλη αγάπη και χαρά πήγα να το γιορτάσουμε μαζί».

Για τον Πρέντρακ Ντανίλοβιτς:

«Είχα αναλάβει να περιορίσω όσο γίνεται τον Ντανίλοβιτς. Ήταν ένα κορμί που μπορούσε να σουτάρει ανά πάσα στιγμή. Την ώρα που «χαμήλωνες» για να παίξεις άμυνα, αυτός σηκωνόταν και σούταρε. Ήταν τεράστιος παίκτης και πολύ καλός σκόρερ. Ευτυχώς, με όλο το πλάνο που είχαμε σαν ομάδα, κάποιες δικές μου στιγμές και όλη την ενέργεια που βγάλαμε, όλα πήγαν καλά και τον περιορίσαμε στο σκοράρισμα».

Για τη φετινή ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ κάνει τεράστια προσπάθεια φέτος. Έχει κάποια προβλήματα, αλλά το καλό είναι ότι η ομάδα μπήκε στο δικό της «σπίτι», έχει τη δικιά της έδρα και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί τόσα χρόνια ήταν φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μην έχει οικονομικά θέματα, μπορεί να ξανακάνει τα κορυφαία βήματα που είχε ήδη αρχίσει να κάνειτα τελευταία χρόνια»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…