Κεντρική Basket League Χάνλαν: «Πιστοί στο πλάνο και πνευματικά έτοιμοι»

Χάνλαν: «Πιστοί στο πλάνο και πνευματικά έτοιμοι»

Χάνλαν

Ο Ολιβιέ Χάνλαν από το blog του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στο σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Ηρακλή.

Αναλυτικά:

Έχουμε ένα τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Ηρακλή κι αυτοί οι αγώνες δεν είναι όπως όλοι οι άλλοι. Ξέρουμε ότι ο Ηρακλής αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, αλλά παρακολουθώντας τα τελευταία παιχνίδια τους, με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Απόλλωνα, είδα ότι έπαιξαν πολύ καλά. Τους βοήθησαν οι νέοι παίκτες που απέκτησαν.

Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτόν τον αγώνα με πολλή σοβαρότητα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα για μας. Όμως σε τέτοια ντέρμπι, η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική.

Σαφώς πρέπει να ακολουθήσεις το πλάνο σου, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να έχεις απόλυτη συγκέντρωση και να μην αφήσεις την ατμόσφαιρα και τους αντίπαλους φιλάθλους να σε επηρεάσουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας και σ’ αυτά που προετοιμάσαμε όλη την εβδομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι. Αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για να κερδίσουμε.

Γενικά είναι δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας, όμως σ’ αυτά τα ματς ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει, όπως έγινε και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος για να κερδίσεις.

Πιστεύω θα υπάρχουν ανατροπές στο παιχνίδι. Ο Ηρακλής συνήθως ξεκινά πολύ καλά τους αγώνες και έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, θα προσπαθήσει να βρει μομέντουμ για να κυριαρχήσει.

Εμείς δεν πρέπει να αποσυντονιστούμε ακόμα κι αν βρεθούμε κάποια στιγμή πίσω στο σκορ. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μας έχουν πει οι κόουτς όλη την εβδομάδα.

Εγώ επιστρέφω μετά από απουσία δύο αγώνων. Σίγουρα όταν αντιμετωπίζεις την πρώην ομάδα σου έχεις ένα παραπάνω κίνητρο. Είχα χάσει και το ματς του πρώτου γύρου. Όμως δεν είμαι μόνον εγώ.

Όλη η ομάδα έχει κίνητρο για να κερδίσει. Πολλοί δεν περίμεναν να έχουμε μία καλή πορεία αυτήν τη σεζόν.

Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας, όμως μία νίκη στο Ιβανώφειο θα είναι πολύ σημαντική για την τελική συγκομιδή, αφού γίνεται μεγάλη μάχη στο πρωτάθλημα και πολλές ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Θα είμαι μία μάχη και είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…