Κεντρική Γυναίκες Χανιά: Το απόλυτο θαύμα του Θάνου Σόφτση

Χανιά: Το απόλυτο θαύμα του Θάνου Σόφτση

Χανιά

Είναι πλέον γεγονός! Τα Χανιά τερμάτισαν στην 3η θέση της Α1 Γυναικών. Θαύμα; Ανεξήγητο; Ή απλά θαυμαστό για το πως παλεύει μια ομάδα κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές;

Το σύνολο του κόουτς Σόφτση επικράτησε των Εσπερίδων με 72-62. Έτσι κάνοντας το 3-1 στις νίκες πέτυχαν κάτι που έμοιαζε πολύ δύσκολο πριν λίγο καιρό. Επειδή η αξία του νικητή μεγαλώνει από την αξία του ηττημένου, ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα της Καλλιθέας στην κανονική περίοδο ήταν η τρίτη καλύτερη ομάδα με διαφορά από τις υπόλοιπες. Οι «μωβ» απέδωσαν καταπληκτικό μπάσκετ ενώ έχασαν από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Χανιά στην Κρήτη.

Από την άλλη τα Χανιά γνώρισαν ουκ ολίγα στραπάτσα μέσα στη σεζόν. Τραυματισμοί, ατυχίες, αλλά και ένας χαμένος ημιτελικός στο κλειστό του Κλαδισσού από την επίσης εξαιρετική Ελευθερία Μοσχάτου. Μάλιστα ήρθαν στην Αθήνα να παίξουν στο πρώτο ματς με μόλις  6 παίκτριες. Κι όμως δεν το έβαλαν κάτω και μάλιστα νίκησαν μέσα στο κλειστό της Καλλιθέας με το ισχνό 76-79.

Εκεί ήταν ένα μικρό θαύμα. Το πρώτο. Γιατί η σειρά ολοκληρώθηκε με το 72-62 της Κυριακής 18/4. Στο κλειστό της Βούλας η κρητική ομάδα ολοκλήρωσε το θρίαμβό της και τερμάτισε στην 3η θέση με 3-1 νίκες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Χανιά
Από αριστερά προς τα δεξιά: Θεοδωρομανωλάκη, Δεσποτάκης, Σόφτσης και Τσιχλάκη στη Συνέντευξη Τύπου του Κυπέλλου Ελλάδας

Τρομερός τερματισμός της σεζόν από τα Χανιά!

Ο κόουτς Σόφτσης όπως φαίνεται επενδύει πολύ στο πνευματικό – ψυχολογικό κομμάτι των παικτριών του. Το να χάνεις τον ημιτελικό μέσα στα Χανιά και μετά να κάνεις δυο νίκες με τις Εσπερίδες είναι πολύ δύσκολο! Θέλει… άντερα για να το πετύχεις. Θέλει τρομερή προετοιμασία και εκτός παρκέ.

Το πιο καλό με τα Χανιά είναι το γεγονός ότι σε όλους αυτούς τους αγώνες εκτός από τις ξένες φάνηκαν και κάποιες Ελληνίδες. Οι Τσιχλάκη, Τζουγκράκη, Παπαδάκη αλλά και άλλες αθλήτριες βγήκαν μπροστά και έδειξαν ότι είναι παίκτριες με μέλλον. Αν δουλέψουν και στηριχθούν σωστά μπορούν να καθιερωθούν στο υψηλό επίπεδο.

Είναι στο χέρι πλέον της διοίκησης των Χανίων να μας δείξει ότι το τρομερό φίνις της σεζόν δεν ήταν πυροτέχνημα. Η ομάδα από την Κρήτη θα παίξει προκριματικά Eurocup. Αν θέλει να σταθεί καλά χρειάζονται έμπειρες Ελληνίδες. Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ ότι οι ξένες την επόμενη σεζόν θα είναι 3 θα δυσκολέψει έτι περαιτέρω το έργο της κρητικής ομάδας. Αν στηριχθούν το έργο του κόουτς Σόφτση καθώς και κάποιες νεαρές παίκτριες τότε τα Χανιά μπορεί να έχουν πολύ καλό μέλλον…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…