Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ – Λαύριο: Οι αριθμοί των μεταξύ τους αναμετρήσεων [pic]

ΑΕΚ – Λαύριο: Οι αριθμοί των μεταξύ τους αναμετρήσεων [pic]

ΑΕΚ

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα γίνει αύριο (10/4, 20:00) το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, με την ΑΕΚ να υποδέχεται το Λαύριο Megabolt. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες, η μεν «Ένωση» από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εντός έδρας (69-83), η δε ομάδα της λαυρεωτικής εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Oscar (72-62).

Η ΑΕΚ μετράει έξι νίκες σε εννιά εντός έδρας παιχνίδια αφού από τα Άνω Λιόσια πέρασαν με το διπλό μόνο ο Κολοσσός, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Το Λαύριο Megabolt από την πλευρά του είναι φέτος πιο αποτελεσματικό μακριά από το γήπεδο του (4-5) παρά σε αυτό (3-6).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Το ματς του πρώτου γύρου ήταν ένα από τα πέντε που έγιναν ως τώρα και κρίθηκαν στον πόντο. Η ΑΕΚ πέρασε από το Λαύριο με 82-81 παρότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί στο τέλος, μετά το εις βάρος τους 62-72 στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Για τους νικητές είχαν ξεχωρίσει ο Μπράιαν Ανγκόλα (20π, 8ρ, 6ασ, 6κ.φ.) και ο Ίαν Χάμερ (16π, 9ρ, 5ασ.). Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν ο Τάισον Κάρτερ (23π, 5ρ, 3ασ.) και Αλέξανδρος Νικολαίδης (10π.).

Με το αποτέλεσμα της 8ης αγωνιστικής η ΑΕΚ διεύρυνε το προβάδισμα της στο σύνολο αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΟ
Stoiximan Basket League (Από το 2015-16): ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 9-3

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ
Stoiximan Basket League (Από το 2015-16): ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 4-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Stoiximan Basket League 2016-17: ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 96-56

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
2015-16: ΑΕΚ – Λαύριο Megabolt 90-82 (Ο Μπράντον Γιανγκ είχε 26 πόντους για το Λαύριο Megabolt)

Η ΑΕΚ μετρούσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια κόντρα στο Λαύριο Megabolt μέχρι την 20ή αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος. Τότε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σημείωσε το μοναδικό διπλό της επί της «Ένωσης», επικρατώντας με 97-94 στην παράταση (Γιανίκ Μορέιρα 19π, 10ρ, Ντάριλ Μέικον 17π, 5ασ. – Τάισον Κάρτερ 24π, 6ρ, 3ασ, 2κλ, Γκλεν Κόζι 19π, 7ασ, Βασίλης Μουράτος 18π, 5ασ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

AEK Lavrio Statsαεκ

ΑΕΚ

MILESTONE

* 50 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League θα συμπληρώσει ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Ο 28χρονος γκαρντ έκανε ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2014 με τον Πανιώνιο (Πανιώνιος-Κολοσσός H Hotels 76-92).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Μπράιαν Ανγκόλα είναι και πάλι διαθέσιμος μετά από απουσία τεσσάρων μηνών –τελευταίο παιχνίδι του ήταν στις 11 Δεκεμβρίου με τον Ηρακλή. Στα τελευταία έξι παιχνίδια του είχε διψήφιο ranking με 1+ τρίποντο, 2+ ριμπάουντ, 2+ ασίστ και 4+ κερδισμένα φάουλ.

* Ο Άντι Ράουτινς είχε από τέσσερα εύστοχα τρίποντα στα δύο προηγούμενα και στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

* Εννιά σερί παιχνίδια με 1+ τρίποντο και 4+ ασίστ μετράει ο Κίνο Κολόμ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η «Ένωση» είχε +2,3 κερδισμένα φάουλ ως τώρα στη Stoiximan Basket League σε σχέση με εκείνα των ομάδων που αντιμετώπισε. Είχε μέσο όρο 20,5 έναντι 18,2 των αντιπάλων του.

– Η ΑΕΚ είχε 5,6 λιγότερους πόντους από εκείνους των ομάδων που αντιμετώπισε στα 19 παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα. Η επιθετική παραγωγικότητα της βρίσκεται στους 74,6 έναντι των 80,2 που δέχτηκε.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ένα ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Βασίλη Μουράτο προκειμένου να γίνει ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt, μετά τους Κακλαμανάκη, Κουζέλογλου, Ντέιβις και Γερομιχαλό, που θα φτάσει τα 200.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τζάρεντ Σάβατζ στη δεύτερη θητεία του στο Λαύριο Megabolt έχει μπει μετρώντας 12+ πόντους, 2+ τρίποντα και 2+ ριμπάουντ σε τέσσερις αγώνες.

* Έξι παιχνίδια χωρίς εύστοχο τρίποντο έχει μείνει ο Πέτρος Γερομιχαλός. Σε αυτά είχε 0/11 σουτ από την περίμετρο.

* Έξι σερί παιχνίδια Πρωταθλήματος χωρίς λάθος συμπλήρωσε ο Νίκος Περσίδης. Στα 17 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League και συνολικά 250:29 έκανε μόλις τρία.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της λαυρεωτικής είχε λιγότερα λάθη (-0,5) και περισσότερα κλεψίματα (+0,6) σε σχέση με τους αντιπάλους της στα 18 ματς που έδωσε ως τώρα.

– 5,7 λιγότερα ριμπάουντ από εκείνα των αντιπάλων του στα 18 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League είχε το Λαύριο Megabolt. Είχε 32,9 έναντι 38,6 των ομάδων που αντιμετώπισε.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…