Κεντρική Basket League ΑΕΚ: «Τα τρόπαια στο σπίτι τους»

ΑΕΚ: «Τα τρόπαια στο σπίτι τους»

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ξεκινάει καμπάνια προκειμένου να επιστρέψουν όλα τα τρόπαια της ομάδας στο «σπίτι» της στα Άνω Λιόσια.

Αναλυτικά:

Από τις πρώτες ημέρες Διοίκησής μας η αποκατάσταση της τάξης για τα Ιερά και Όσια, αλλά και για τα χρυσοϋφαντα «προικιά» της Παγκόσμιας «Βασίλισσας» αποτέλεσε πρωτεύον και ιστορικό καθήκον μας.

Το «Καλλιμαρμάρινο» Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968, τα ανακατασκευασμένα από τη Διοίκησή μας (ρεπλίκες) των περιόδων 1924 – 1981, τα τέσσερα σύγχρονα τρόπαια των Ανδρών (Διηπειρωτικό, BCL, 2 Κύπελλα Ελλάδος) ή άλλα τρόπαια/διακρίσεις και τα τρόπαια των παραγωγικών Τμημάτων της ΑΕΚ ΒC 2016-2020, συνιστούν τον αυταπόδεικτο θησαυρό της μακραίωνης Ιστορίας μας.

Η «Βασίλισσα» μπήκε πλέον στο ΣΠΙΤΙ της. Σ’ αυτό, που φιλοδοξούμε να μετεξελιχθεί σε ΠΑΛΑΤΙ της. Στο πλαίσιο αυτό η δημιουργία της Αίθουσας Τροπαίων, η οποία θα μετασχηματιστεί οσονούπω, με παρεμβάσεις από επιτροπή ειδικών. Οι εργασίες άλλωστε ξεκίνησαν.

H τροπαιοθήκη μας δεν θα είναι όμως πλήρης για τα παλαιά…

Λείπουν τα τρόπαια του Πρωταθλήματος 2002, του Κυπέλλου Σαπόρτα 2000, και των Κυπέλλων Ελλάδος 2000 και 2001.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ BC με επιστολή της προς  τον κ. Ιωάννη Φιλίππου είχε ζητήσει την επιστροφή των τροπαίων στο Σπίτι, με την επισήμανση, ότι ενδεχόμενη θετική εξέλιξη θ’ αποτελούσε κορυφαία πράξη για τη διαδρομή του κυρίου Φιλίππου, και η οποία θα κοινοποιείτο προς τον Τύπο με ευχαριστίες για τα σπουδαία, που κατεγράφησαν επί Διοικήσεώς του. Έκτοτε και παρά τις όποιες προσπάθειες και οχλήσεις μας, ουδεμία απάντηση λάβαμε, ουδεμία ανταπόκριση είχαμε.

Η ΑΕΚ ΒC έλαβε σήμερα, ανήμερα της ενδόξου 4ης Απριλίου, την απόφαση να ξεκινήσει καμπάνια με το επιβεβλημένο και απαιτητό πλέον αίτημα…  «ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ».

Η δράση για επιστροφή των πανάκριβων κειμηλίων της «Βασίλισσας» στη φυσική τους θέση θα εντατικοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Όσοι έχουν γνώση για την ιστορική παρεκτροπή (της απώλειας των 4 τροπαίων της Διοίκησης Φιλίππου) καλούνται να συστρατευθούν μαζί μας στον κοινό αγώνα.

Η ΑΕΚ BC θα εξαντλήσει τα περιθώρια με όποιες ενέργειες, νομικές ή άλλες, και θ’ ασκήσει πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Αυτονόητο, ότι οποιοσδήποτε επιθυμεί να ενισχύσει το «Αρχείο» μας με πολύτιμα αντικείμενα της περίλαμπρης Ιστορίας μας από το βαθύ παρελθόν, ή έχει πληροφορίες για τα απολεσθέντα θερμή παράκληση να μας ενημερώσει αρμοδίως στην ηλεκτρονική διεύθυνση aekbc@aekbc.gr.  Η προσφορά του, θ’ αξιολογηθεί και κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…