Κεντρική Basket League Άρης Άρης με… μέλλον: Η πιο νεανική ομάδα του Final 4 και όχι μόνο

Άρης με… μέλλον: Η πιο νεανική ομάδα του Final 4 και όχι μόνο

efiviko jpg

Εδώ και μήνες, το ebasket.gr έχει υπογραμμίσει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Α.Σ. Άρης. Η εφηβική ομάδα, πλέον, είναι στον τελικό της ΕΚΑΣΘ και για την κατάκτηση του τίτλου, θα αντιμετωπίσει την ΔΕΚΑ. Όσον αφορά τους “κίτρινους”, πρόκειται για την πιο νεανική ομάδα του Final 4. Και όχι μόνο αυτό…
Ο Α.Σ. Άρης αναφέρει:

“Ο ΑΡΗΣ έκανε το «2 στα 2» στο Final 4 Εφήβων της ΕΚΑΣΘ και θα διεκδικήσει την Τρίτη 12/04 τον τίτλο της Θεσσαλονίκης κόντρα στη ΔΕΚΑ, σφραγίζοντας την πολύ καλή πορεία του.

Η εφηβική ομάδα του ΑΡΗ, είναι η πιο νεανική του Final 4 και μία από τις πιο νεανικές σε όλη την Ελλάδα. Έχει στο ρόστερ της:

*Μόλις έξι εφήβους (τέσσερις παίκτες γεννημένους το 2004 και δύο γεννημένους το 2005).

*Τρεις παίδες (γεννημένους το 2006).

*Τρεις παμπαίδες (γεννημένους το 2007).

Μάλιστα, οι δύο παίδες (Τσαχτσίρας, Δονάκης) είναι μέλη της βασικής πεντάδας της εφηβικής ομάδας, παίρνοντας περισσότερα από 25 λεπτά ανά παιχνίδι. Κάτι που εγγυάται ότι τα επόμενα χρόνια τα αναπτυξιακά τμήματα μπάσκετ του ΑΡΗ θα πρωταγωνιστήσουν.

Αυτή η ηλικιακή δομή της ομάδας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αποτελεί φιλοσοφία των τμημάτων υποδομής να προωθούνται ταλαντούχοι παίκτες από μικρότερα τμήματα, ώστε να «ψήνονται», κι ας μην είναι ακόμα έτοιμοι 100% να προσφέρουν. Αυτό ο ΑΡΗΣ το προτιμά, από το να δημιουργεί ένα ρόστερ αμιγώς εφηβικής ομάδας, το οποίο πιθανότατα θα ήταν πιο ανταγωνιστικό για να πάρει κάποιον τίτλο, αλλά δε θα εγγυόταν ότι θα είχε παιδιά με την προοπτική να παίξουν μελλοντικά στο υψηλότερο επίπεδο.

Άλλωστε, ο πρωταρχικός στόχος των τμημάτων υποδομής του ΑΡΗ είναι να τροφοδοτεί την ανδρική ομάδα με παίκτες και ο δεύτερος να κερδίζει τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…