Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζντοβτς: «Ντρέπομαι να κοιτάξω τη βαθμολογία»

Ζντοβτς: «Ντρέπομαι να κοιτάξω τη βαθμολογία»

Ζντοβτς

Αμέσως μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας, στάθηκε στην κακή βαθμολογική κατάσταση της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζντοβτς:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το καλό παιχνίδι. Ειλικρινά, δεν ήξερα τι να περιμένω. Ένιωθα πίεση, γιατί γνωρίζαμε τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και εμείς είχαμε ένα καλό σερί. Όμως, όσα έγιναν με τον πόλεμο επηρέασαν τους παίκτες μου. Όλοι συγκεντρώθηκαν κυρίως σε όσα γίνονται στην Ουκρανία. Ωστόσο, έπαιξαν σκληρά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και καλοί στην άμυνα.

Σε κάποιες στιγμές χαλαρώσαμε, γιατί βρίσκαμε σκορ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει με τα τρίποντα του Νέντοβιτς και μας πλήγωσε. Όμως, σε γενικές γραμμές είχαμε τον έλεγχο. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό στο ΟΑΚΑ. Από την εμπειρία μου, δεν είναι καλό να προηγείσαι με +20 εδώ. Βάλαμε τα σουτ και τελικά κρατήσαμε το προβάδισμά μας».

Για τη βελτίωση της ομάδας του ο Γιούρι Ζντοβτς: «Πρώτα από όλα, είμαστε μια διαφορετική ομάδα τώρα. Επέστρεψαν από τραυματισμούς τρεις βασικοί παίκτες μας. Βρίσκουμε ρυθμό. Δεν είναι ωραίο να είσαι τελευταίος. Ειλικρινά, ντρέπομαι να κοιτάξω την κατάταξη. Όμως, τελευταία προσπαθούμε να βγάλουμε αυτή την πίεση από τους παίκτες, να είναι πιο χαλαροί επιθετικά.

Παίζουμε και καλή άμυνα, ειδικά στα πιο πρόσφατα παιχνίδια μας. Γι’ αυτό έχουμε κάνει κάποιες νίκες. Το πιο σημαντικό είναι ότι επέστρεψαν οι τραυματίες μας και είμαστε πια μια διαφορετική ομάδα».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την απόφαση που πάρθηκε για τις ρωσικές ομάδες: «Δεν έχω κάτι να σχολιάσω κάτι. Η απόφαση που πάρθηκε έβγαλε εκτός τις τρεις ρωσικές ομάδες και τη σέβομαι, την υποστηρίζω 100%. Είναι μη αποδεκτά και στενάχωρα όσα συμβαίνουν, σε κάνουν να κλάψεις όταν βλέπεις τις ειδήσεις.

Είμαι χαρούμενος που όλοι έδειξαν σεβασμό στην Ουκρανία και προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους της».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…