Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ζελένσκι: «Ας έρθουν να διαπραγματευτούμε»

Ζελένσκι: «Ας έρθουν να διαπραγματευτούμε»

μοντέλο Ζελένσκι
Στη δεύτερη φάση του πολέμου αναφέρονται βρετανικά δημοσιεύματα αναλύοντας τους επόμενους στόχους του Πούτιν, ενώ υπάρχει και εκτίμηση για το τέλος του πολέμου. Σε διαπραγματεύσεις καλεί ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το BBC η πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία έχει περάσει. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία έχει ολοκληρωθεί ως επί το πλείστον και ότι ο στόχος είναι η «απελευθέρωση» της περιοχής Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση δείχνει ότι η Ρωσία πιθανόν να στραφεί σε πιο περιορισμένους στόχους μετά τη σκληρή ουκρανική αντίσταση.

Η   βρετανική Daily Mail  γράφει πως σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, ο Πούτιν έχει κηρύξει, με έναν τρόπο, την  9η Μαΐου  ως ημέρα κατά την οποία θα τελειώσει η σύρραξη.

Η ημερομηνία αυτή έχει σημασία καθώς η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη ενάντια στους  Ναζί στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο .

« Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, το ενδεχόμενο ο πόλεμος να ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Μαΐου είναι ανοιχτό » δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ζελένσκι: «Ας έρθουν να διαπραγματευτούμε»

-Σε νέο νυχτερινό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, είπε ότι η αντίσταση των στρατευμάτων του είχε καταφέρει στη Ρωσία «ισχυρά πλήγματα».

Κάλεσε τη Μόσχα να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου, αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα εγκαταλείψει κυρίαρχο έδαφος.

«Οι υπερασπιστές μας οδηγούν τη ρωσική ηγεσία σε μια απλή και λογική ιδέα: πρέπει να μιλήσουμε, να μιλήσουμε με νόημα, επειγόντως και δίκαια», είπε.

Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε επίσης ότι περισσότεροι από 16.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε έναν μήνα που διαρκεί η εισαγωγή στη χώρα του.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…