Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα από τον Οκτώβριο, προ των πυλών ο νέος ΚΟΚ

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα από τον Οκτώβριο, προ των πυλών ο νέος ΚΟΚ

Εκτός παρκέ

Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες θα είναι τα οχήματα από τον Οκτώβρη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό ότι έρχεται υπουργική απόφαση με βάση την οποία από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστικα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα κάποιοι θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Επιπλέον, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «η απόφαση θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2022, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί», όμως με αυτό το χρονικό περιθώριο θα υπάρχουν ελπίδες ότι δεν θα επαναληφθούν φαιμόμενα όπως της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Εξαλλου, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Μαϊού θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος θα τεθεί σε διαβούλευση και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία.

«Ο νεός ΚΟΚ θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στα υδατοδρόμια, εκτίμησε ότι ίσως μέσα στο καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Έκρηξη στις Σέρρες: Θρήνος για τον θάνατο 12χρονου μαθητή

Θρήνος στις Σέρρες για τον χαμό του 12χρονου μαθητή μετά την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό σχολεί…