Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι ηγούνται μιας μαζικής εκστρατείας «κυβερνοεπίθεσης» με καθημερινές εκατοντάδες χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις/

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στόχος των κυβερνοεπιθέσεων ήταν μέσα ενημέρωσης, ζωτικής σημασίας υποδομές και συστήματα υποστήριξης ζωής, ενώ υποστήριξε ότι η άνευ προηγουμένου επίθεση δείχνει τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθώς και χάκερ που ενεργούν για λογαριασμό δυτικών που χρηματοδοτούνται από το Κίεβο.

«Οι πηγές των κυβερνοεπιθέσεων θα εντοπιστούν και οι δράστες αναπόφευκτα θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους σύμφωνα με το νόμο», αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.

Η αναφορά του NBC και η απάντηση του Λευκού Οίκου

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι παρουσιάστηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επιλογές που περιελάμβαναν διατάρραξη της λειτουργίας του διαδικτύου, της ηλεκτροδρότησης και των σιδηροδρόμων της Ρωσίας. Εντούτοις, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εκτός πραγματικότητας».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει μια κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ, αλλά το Κρεμλίνο το διέψευσε.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πιστεύει ότι η ουκρανική κυβέρνηση – που τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «στρατού τεχνολογίας πληροφοριών» – εμπλέκεται και είχε εξαπολύσει μια «επιθετική κυβερνοεπίθεση».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ατύχημα στο «Αllou Fun Park»: Τι απαντά η επιχείρηση στον πραγματογνώμονα

Στις προσωρινές διαπιστώσεις του πραγματογνώμονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιν…