Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Θυμήθηκαν να αντιδράσουν ΕΟΚ και ΟΔΚΕ για το ρατσιστικό επεισόδιο

Θυμήθηκαν να αντιδράσουν ΕΟΚ και ΟΔΚΕ για το ρατσιστικό επεισόδιο

A2

Η ΕΟΚ και η ΟΔΚΕ αποφάσισαν, έστω και αργά να καταδικάσουν τη ρατσιστική συμπεριφορά διαιτητή προς παίκτη και μάλιστα μέσω των social media. Φαίνεται ότι το κάλεσμά μας στο χθεσινό άρθρο «Ο ρατσισμός τρέφεται από την αδιαφορία πρόεδρε», ξύπνησε τους αρμόδιους.

Έτσι σήμερα, Ελληνική ομοσπονδία και Ομοσπονδία των διαιτητών εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες κατακρίνουν την πράξη του Έλληνα διαιτητή.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές της, το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε αξίες και πάνω απ’ όλα στον συνάνθρωπο. Εννοιες όπως η βία, ο κάθε είδους ρατσισμός, η αδικία, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στον χώρο του μπάσκετ.

Ηδη έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις για την ανάπτυξη και εδραίωση του φίλαθλου πνεύματος και σχεδιάζει περισσότερες για το άμεσο μέλλον.

Θεωρείται αδιανόητο και ξεπερνάει κάθε όριο, να επιδεικνύονται συμπεριφορές αντίθετες προς αυτές τις κατευθύνσεις, μεταξύ ανθρώπων  που ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με το μπάσκετ.

Η στάση μας απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη. Οι διαδικασίες θα κινούνται άμεσα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν θα θίγεται από κανέναν και τα αρμόδια όργανα θα επιλαμβάνονται και θα τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους.

Η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΚΕ αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης, οποιαδήποτε τοποθέτηση  η οποία μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητα άλλου με οποιοδήποτε τρόπο, είναι καταδικαστέα.

Αν και αυτονόητο θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναλάβουμε ότι καταδικάζουμε απερίφραστα οποιοδήποτε πιθανό διαχωρισμό συνανθρώπων μας βάσει εξωτερικών χαρακτηριστικών, φύλλου, χρώματος ή καταγωγής.

Δεσμευόμαστε ως Δ.Σ ΟΔΚΕ εκπροσωπώντας και τους Έλληνες Διαιτητές ότι θα συνεχίσουμε να προάγουμε την ανθρώπινη ελευθερία και να μην επιτρέπουμε την οποιαδήποτε προσβολή αυτής.

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

* Ενημερώνουμε όλους τους φιλάθλους αλλά και γενικότερα όλους του Έλληνες, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό, ότι  αρμόδια όργανα έχουν ήδη  (από την πρώτη μάλιστα στιγμή) επιληφθεί του συγκεκριμένου περιστατικού το οποίο θα αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα, αυστηρότητα αλλά και δικαιοσύνη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…