Κεντρική Γυναίκες Σουηδία: Νέα μεγάλη επιτυχία για τον Θάνο Νίκλα

Σουηδία: Νέα μεγάλη επιτυχία για τον Θάνο Νίκλα

Νίκλας

Νέα μεγάλη επιτυχία κατήγαγε ο Έλληνας προπονητής Θάνος Νίκλας στη Σουηδία. Η ομάδα του κατόρθωσε να τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην παράταση. Συγκεκριμένα, η Χέλσινμποργκ επικράτησε στην παράταση με 74-70 εκτός έδρας επί της Ουψάλα.

Τα κορίτσια του Έλληνα κόουτς κατάφεραν να τερματίσουν στην 9η θέση εξασφαλίζοντας την παραμονή τους στη Μπασκετλίγκαν που είναι η Α1 μπάσκετ γυναικών στη Σουηδία.

Από τις παίκτριες του Νίκλα ξεχώρισε η Τζέιμς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η αξία της επιτυχίας για τον Έλληνα προπονητή μεγαλώνει καθώς η ομάδα του ήταν από τα φαβορί του υποβιβασμού, λόγω των οικονομικών δεδομένων. Ωστόσο κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ 9 νίκες και 17 ήττες και να παραμείνει στην Μπασκετλίγκαν.

Σουηδία ή… Ελλάδα; Που θα κάτσει η μπίλια για τον Νίκλα;

Ο Έλληνας προπονητής έχει πολλούς λόγους να χαίρεται. Όλοι στο πρωτάθλημα της Σουηδίας είχαν να λένε για το μπάσκετ που αποδίδουν οι παίκτριές του παρά το χαμηλό μπάτζετ.

Ο Νίκλας αναζητά τον νέο σταθμό της καριέρας του και είναι σε συζητήσεις με ομάδες. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για το που θα συνεχίσει ο Έλληνας τεχνικός.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Χέλσινμποργκ δε θα κατέβει την επόμενη χρονιά στη Μπασκετλίγκαν. Το γεγονός αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Έτσι ο Νίκλας θα συνεχίσει σίγουρα σε άλλη ομάδα την καριέρα του, με τις συνομιλίες με ομάδες να είναι σε εξέλιξη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…