Κεντρική Basket League Σιγάλας: «Παίζουμε κυρίως με τα δικά μας όπλα»

Σιγάλας: «Παίζουμε κυρίως με τα δικά μας όπλα»

giorgos sigalas

Ο Γιώργος Σιγάλας παραχώρησε συνέντευξη στο site του ΕΣΑΚΕ και μίλησε για την πορεία του Κολοσσού, για το Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Δείτε αναλυτικά:

«Η πρώτη ερώτηση που απευθύναμε στον συνεργάτη προπονητή των «θαλασσί» είναι εάν η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του τεχνικού επιτελείου. «Έτσι και αλλιώς η νοοτροπία και η φιλοσοφία του Ηλία Καντζούρη με την οποία συμφωνούμε εγώ και ο Γιάννης Γεωργαλλής είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να βάζουμε μικρούς στόχους», απάντα ο Σιγάλας. «Εκείνο για το οποίο είμαστε ικανοποιημένοι είναι πως παίζουμε το στυλ μπάσκετ που θέλουμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σκάουτινγκ».

«Παίζουμε, δηλαδή, κυρίως με τα δικά μας «όπλα»», εξηγεί ο «Ράμπο» και τονίζει: «Κερδίζουμε έδαφος και αισθανόμαστε ασφαλείς.

Ο Κολοσσός H Hotels είναι μια ομάδα με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά η διοίκηση παρέχει ασφάλεια γιατί είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Δουλεύουμε χωρίς να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο πέρα από το μπάσκετ, κάτι που είναι σημαντικό στο ελληνικό Πρωτάθλημα αν και έπρεπε να είναι αυτονόητο.

Εμείς αυτό που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Είναι βασικό για την μέχρι τώρα πορεία μας ότι παρά τις ατυχίες δεν είχαμε βαθμολογικές απώλειες. Κάτι που δείχνει ότι η ομάδα έχει μέταλλο και καταφέρνει να καλύπτει τις απουσίες».

– Που οφείλεται η μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία των «θαλασσί»;

«Στην ομαδική δουλειά. Εκμεταλλευόμαστε κάθε φορά τους παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση στον συγκεκριμένο αγώνα. Φαίνεται, επίσης, από την στατιστική ότι η άμυνα μας είναι πολύ αποτελεσματική. Στο μπάσκετ όλα ξεκινούν από το να μην αφήσεις τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο, να συνεχίζει για δεύτερη αγωνιστική χρονιά, και τους Κιμ Τιλί, Βαγγέλη Μαργαρίτη στο ρόστερ μας από το προηγούμενο καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη εμπειρία μας φαίνεται από τις αποφάσεις μας στο τέλος των αγώνων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…