Κεντρική Γυναίκες Πρέκας στο Web Radio της ΕΟΚ: «Πολύ καλή πορεία η Σκίο – Υπάρχει τρομερή διάθεση στην Εθνική ομάδα»

Πρέκας στο Web Radio της ΕΟΚ: «Πολύ καλή πορεία η Σκίο – Υπάρχει τρομερή διάθεση στην Εθνική ομάδα»

Πρέκας

Ο προπονητής της Εθνικής γυναικών και της Ιταλικής Φαμίλια Σκίο, Πέτρος Πρέκας, μίλησε στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Woman to woman» με τη Σοφία Γιαλλελή και την Εβίνα Μάλτση.

Ο Πέτρος Πρέκας μίλησε:

Για την πορεία της Φαμίλια Σκίο: «Ήταν πολύ καλή η πορεία. Ξεκινήσαμε να παίζουμε προκριματικά από τον Σεπτέμβρη για να μπούμε στους ομίλους της Euroleague Γυναικών και το καταφέραμε. Παιχνίδι με παιχνίδι κάναμε κάποιες νίκες, μπήκαμε στους «8» και έτυχε να παίξουμε στα play-offs εναντίον της Πράγας, μιας πολύ δυνατής ομάδας της Euroleague. Καταφέραμε να κάνουμε 2 πάρα πολύ καλά παιχνίδια, αλλά το τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν όπως το θέλαμε και δεν καταφέραμε να περάσουμε στο Final-4. Πάντως είμαστε ευχαριστημένοι».

Για τα «παράθυρα» της Εθνικής Γυναικών: «Καταφέραμε να κάνουμε στους πρώτους αγώνες 2 νίκες και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε στους επόμενους αγώνες και να καταφέρουμε να βρισκόμαστε στο επόμενο Eurobasket. Είχαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο σε αυτά τα παιχνίδια, υπήρχε μεγάλη διάθεση, πολύ μεγάλη ενέργεια από τα κορίτσια και υπήρχε ένα κλίμα  συνεργασίας. Αυτό βγήκε στο γήπεδο και ήταν πολύ σημαντικό, γιατί βγήκε και το συναίσθημα».

Για το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική ομάδα και βγήκε και στο γήπεδο: «Αυτή η εικόνα που βγήκε στο γήπεδο είναι εικόνα συνολικής προσπάθειας. Όταν μίλησα με την ομοσπονδία για να εργαστώ στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, μαζί μου ήρθε το προσωπικό, το οποίο είχε πολύ μεγάλη όρεξη, αλλά και ικανότητα. Αυτό που συζητήσαμε από την 1η στιγμή ήταν το πώς θα μπορέσουμε να «χτίσουμε» συναισθήματα και σχέσεις με τα παιδιά και μέσα από αυτό να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα κλίμα ανταγωνιστικότητας μέσα στην προπόνηση και να υπάρχει διάθεση και ενέργεια.

Κάναμε κάποια μίτινγκ οι προπονητές και συμφωνήσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Το εντυπωσιακό ήταν ότι μέσα σε 3 μέρες πριν το 1ο παιχνίδι καταφέραμε να φτιάξαμε «συναισθηματικά μονοπάτια». Καταλάβανε όλοι τι ρόλο έχουν. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Και δε μιλάω μόνο για το αγωνιστικό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε ό,τι τους ζητήσαμε και αυτό έχει να κάνει με το κίνητρο και τους «δεσμούς» που «χτίσαμε» σε αυτές τις 3 μέρες. Και αυτό ήταν το «κλειδί» της Εθνικής ομάδας για αυτό που κατάφερε σε αυτά τα 2 παιχνίδια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό

Στις 13:30 αντί για τις 15:00 θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο 5ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό…