Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ορθόδοξο μοναστήρι με 520 γυναικόπαιδα, εικόνες καταστροφής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ορθόδοξο μοναστήρι με 520 γυναικόπαιδα, εικόνες καταστροφής

Ουκρανία

Ένα «αιωνόβιο» ορθόδοξο μοναστήρι στην ανατολική Ουκρανία, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από ρωσικό βομβαρδισμό, αγωνία για τον αριθμό των θυμάτων.

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους μοναχοί, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το BBC, στα κελάρια του μοναστηριού είχαν βρει καταφύγιο περίπου 520 πρόσφυγες, ανάμεσά τους ήταν γυναίκες και 200 παιδιά. Το BBC επικαλείται για τις πληροφορίες αυτές την εφημερίδα Ukrayinska Pravda.

 

Το Ukrinform, επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, μετέδωσε πως ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ. «Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η ανάρτηση.

 

Όπως αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 23:00 του Σαββάτου. «Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι του 13ου αιώνα που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.

Πηγή: Dnews.gr

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…