Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Η πρώτη ημερίδα «Block the Violence»

Παναθηναϊκός: Η πρώτη ημερίδα «Block the Violence»

pao 1 e1647362223565

Η πρώτη ημερίδα της σειράς δράσεων «Block the Violence», μιας πρωτοβουλίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκόςπραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα ((14/3), στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου (ΟΑΚΑ).

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημερίδα της σειράς δράσεων «Block the Violence», μιας πρωτοβουλίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, η οποία έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Δευτέρας (14/3).

Κεντρικοί ομιλητές της πρώτης αυτής δράσης ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής (Συντονιστής Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ), Γιώργος Παπαγιάννης (αθλητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και πρεσβευτής της συγκεκριμένης δράσης) και Εμμανουήλ Τσαγκαράκης (ψυχολόγος PAO BC Academy).

Οι νεαροί αθλητές της PAO BC Academy, που παρευρέθηκαν άκουσαν με προσοχή τους τρεις ομιλητές σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και κατόπιν έθεσαν τις ερωτήσεις τους.

Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ως διοίκηση του ΟΑΚΑ είμαστε χαρούμενοι που, από κοινού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ανοίγουμε τη σειρά δράσεων “Block the Violence” κατά της βίας. Μέσω αυτής της δράσης θέλαμε να ενημερώσουμε τα παιδιά για τις μορφές της βίας και να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν τις πηγές και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Με δράσεις σαν κι αυτή φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια φιλική και λειτουργική εγκατάσταση. Μια εγκατάσταση απολύτως ασφαλή τόσο για τους αθλητές, όσο για τους φιλάθλους και τους επισκέπτες που έρχονται στο ΟΑΚΑ».

Από μέρους του ο ψυχολόγος της PAO BC Academy, Εμμανουήλ Τσαγκαράκης, σημείωσε: «Αντί να στεκόμαστε μονάχα στις εκφράσεις και τις συνέπειες της βίας, θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με την κατανόηση του φαινομένου και αντίστοιχα να εστιάσουμε στους μηχανισμούς που συντελούν στη δημιουργία του, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε προτού καν εκφραστεί.

Η βία αποτελεί την πιο έντονη και επικίνδυνη μορφή επιθετικότητας με οποιαδήποτε από τις μορφές της και αν εκφράζεται (σωματική, λεκτική, κοινωνική κλπ). Ο μοναδικός λόγος που ο οποιοσδήποτε μπορεί να την θεωρήσει ως τρόπο επίλυσης ή διεκδίκησης των θέλω του, είναι η υπερβολική συναισθηματική συσσώρευση των «αρνητικών» μη εκφρασμένων συναισθημάτων του, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα δεδομένο και είναι η αυτοκαταστροφή, το αδιέξοδο και η σίγουρη ήττα. Ας εκμεταλλευτούμε την ικανότητα της επικοινωνίας μας, ώστε να σταματήσει η -άνευ όρων- συναισθηματική αποθήκευση και ταυτόχρονα ας αξιοποιήσουμε το μεγαλύτερο δώρο του αθλητισμού και της άσκησης, δηλαδή την κινητοποίηση και τη συναισθηματική εκδήλωση, μέσα από τη σωματική ενεργοποίηση και ένταση».

Τέλος, ο αθλητής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και πρόσωπο της συγκεκριμένης δράσης, Γιώργος Παπαγιάννης επισήμανε πως: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι ο πρεσβευτής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σε αυτήν την ενέργεια. Αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική αυτή πρόταση καθώς έχω την ευκαιρία να εκφραστώ στην κοινωνία και στα νέα παιδιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης κατά της βίας.

Η βία δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και λεκτική, όπως αυτή που σαν αθλητές αντιμετωπίζουμε ορισμένες φορές στο γήπεδο. Ωστόσο, εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους καταστάσεις και συγκεντρωνόμαστε στο στόχο μας, ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας και τη συμπεριφορά μας. Με τον τρόπο αυτό απομονώνουμε τυχόν επιθετικές συμπεριφορές και τη βία γενικότερα. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα του αθλητισμού, να προάγει τη συνεργασία, τον αυτοέλεγχο, την υγεία, σωματική και ψυχική, και να κάνει block σε κάθε μορφής βία».

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – PAO BC for the Community το οποίο συμβάλει στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…