Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ ΠΑΜΕ για Συλλογικές Συμβάσεις: «Κατώτερος μισθός 825 ευρώ» [vid]

ΠΑΜΕ για Συλλογικές Συμβάσεις: «Κατώτερος μισθός 825 ευρώ» [vid]

ΠΑΜΕ

«Διαμορφώνουμε πρόταση για 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό που παίρνει υπόψη το γεγονός ότι ήδη σήμερα ο κατώτερος μεικτός μισθός βρίσκεται στα 663 ευρώ, στο ύψος δηλαδή του 2007. Κριτήριο για τον ορισμό του ύψους του μισθού είναι η ανάγκη να αναπληρωθεί ένα μέρος των μεγάλων απωλειών του εργατικού εισοδήματος», τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρουσίασε την πρόταση των Συνδικάτων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εισαγωγικά υπογραμμίστηκε ότι «η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμισή τους στο ευρύτερο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων». Όπως επισημάνθηκε, «δεν επιτρέπεται στον εργαζόμενο λαό της χώρας μας να διαλέξει ληστή. Συμφέρον του λαού μας είναι να βάλει μπροστά το αίτημα της απεμπλοκής από τους δολοφονικούς σχεδιασμούς, να προτάξει το σύνθημα “καμία συμμετοχή” στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας».

Απευθύνθηκε επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια την Τρίτη 8 Μάρτη στο Σύνταγμα στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. και σε άλλες πόλεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τα οποία, όπως τονίστηκε, πρέπει να γίνουν βήμα μαζικής και αγωνιστικής καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Παράλληλα, κάλεσαν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη.

Υπογραμμίστηκε ότι «με όπλο την ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στην εργοδοσία, στους μονοπωλιακούς ομίλους, σε κάθε εργοστάσιο, χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, τα Συνδικάτα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε επιθετική και καλά οργανωμένη διαφώτιση, εξασφαλίζοντας σε κάθε βήμα την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων σε αγώνα για τη διεκδίκηση ΕΓΣΣΕ που είναι απαραίτητος όρος για να υπάρχουν νίκες και σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».

Επισημάνθηκε ότι τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θέτουν σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πλαίσιο διεκδικήσεων, που έχει ως μόνο κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στην προσπάθεια «πλειοδοσίας στα ψίχουλα» που κάνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για τον ονομαστικό κατώτερο μισθό που θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός

sse pame scaledsse pame 2 scaled

Οι βασικοί άξονες της πρότασης του ΠΑΜΕ:

– Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς

– Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού.

– Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

– Την επαναφορά κατακτήσεων, όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών κ.ά.

– Το επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.

– Την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στην καταγγελία σύμβασης (απόλυση) με ή χωρίς προειδοποίηση.

– Την ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…