Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ουκρανία: Ζωντανή η ελπίδα για εκκένωση της Μαριούπολης

Ουκρανία: Ζωντανή η ελπίδα για εκκένωση της Μαριούπολης

Ουκρανία Ελλάδα
Η Ουκρανία ελπίζει σήμερα στο επιτυχές άνοιγμα «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προκειμένου οι άμαχοι να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη που παραμένει υπό ρωσική πολιορκία.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κιέβου, Ιρίνα Βερεστσούκ, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα για την εκκένωση της Μαριούπολης από τους αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι δεχόμενοι πυρά.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα, οι περισσότεροι από 400.000 κάτοικοι αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλης προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν αποτύχει επανειλημμένες προσπάθειες για την επίτευξη τοπικής κατάπαυσης του πυρός.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα λειτουργήσει», δήλωσε η Βερεστσούκ σε τηλεοπτικά δίκτυα, σημειώνοντας ότι ελπίζει πως και άλλοι «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» θα ανοίξουν σήμερα στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» από το Κίεβο, την Σούμι, την Χάρκιβ (Χάρκοβο), την Μαριούπολη και την Τσερνίχιβ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ωστόσο, δήλωσε ότι ούτε ένας άμαχος δεν μπόρεσε να φύγει από την Μαριούπολη χθες, Πέμπτη – μία ημέρα έπειτα από την επίθεση σε νοσοκομείο παίδων της πόλης στην οποία φέρεται να σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Για την αποτυχία της προσπάθειας απομάκρυνσης αμάχων από την Μαριούπολη ευθύνεται ο βομβαρδισμός της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις, σημείωσε ο Ζελένσκι.

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…