Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ουκρανία: Σύμβουλος του Ζελένσκι έκανε λόγο για πιθανότητα συμφωνίας με τη Ρωσία στις συνομιλίες

Ουκρανία: Σύμβουλος του Ζελένσκι έκανε λόγο για πιθανότητα συμφωνίας με τη Ρωσία στις συνομιλίες

Ουκρανία Ελλάδα
Στο ενδεχόμενο συμφωνίας με τη Ρωσία, αναφέρθηκε σύμβουλος του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις συνομιλίες που γίνονται για να βρεθεί λύση στο θέμα της σύρραξης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian ο Ολεξέι Αρεστόβιτς, ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ή σε νέα ρωσική επίθεση.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ή θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες ή οι Ρώσοι θα κάνουν μια δεύτερη προσπάθεια [σε επίθεση] και μετά θα υπάρξουν ξανά συνομιλίες», δήλωσε ο Αρεστόβιτς.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Μάλιστα πιθανολογείται πως ίσως φανεί φως στο τούνελ που κινούνται οι δύο πλευρές, κάτι που άφησε να εννοηθεί ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του αργά τη νύχτα της Δευτέρας. Όλα αυτά δε, την ώρα που οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με ασταμάτητους βομβαρδισμούς των Ρώσων ακόμη και σε πολυκατοικίες.

Στο μεταξύ η Δύση συντονίζει τις κινήσεις της, με την ΕΕ να επικυρώνει χθες, Δευτέρα, το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και κυρίως των ολιγαρχών, που θεωρούνται στηρίγματα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…